2015. március 6., péntek

Ukrán forrás is megerősítette, hogy a "terroristák" helyreállították a vasúti közlekedést

Hídfő.net.ru | Debalcevo vasút
Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi bizottság szóvivője, Andrej Liszenko megerősítette, hogy a Donyecki Népi Köztársaság alig 12 nap alatt helyreállította Debalcevoban a vasúti csomópontot, ami használhatatlanná vált a harcok miatt. Az ukrán média korábbi jelentései szerint - szó szerint idézve - a terroristák teljesen megsemmisítették azt, a hold felszínéhez hasonlítható leginkább, ami a szakadárok tüzérségi támadásai után maradt. Ezt a "hold felszínét" a "terroristák" alig két hét leforgása alatt újra egy kifogástalanul működő vasúti csomóponttá alakították. A szóvivő közleménye szerint a vasúti közlekedés helyre lett állítva, sőt, március 3-án már látták is, amint lőszerrakományok érkeznek oda Oroszországból, és a népfelkelők épp kirakodnak a vagonokból.
A nyugati sajtó számára abszolút egy másodlagos dolog, hogy a valóságban mennyi igaz abból, amit mondanak.
A Google térképén a porig rombolt donyecki reptér esetében következetesen zárva tartást tüntettek fel, ameddig a sajtóban azt lehetett olvasni, hogy "az ukrán csapatok hősiesen védik a donyecki nemzetközi repülőteret a terroristáktól".
A reptér a gyakorlatban így nézett ki:
Hídfő.net.ru | Donyeck nemzetközi repülőtérA reptér épp "zárva tart".
Az ukrán propaganda szerint most Debalcevoban zajlik valami hasonló. Előbb porig rombolták azt a gonosz terroristák, most hirtelen visszaépítették az egészet ("terroristák", és építkeznek).
A debalcevoi vasúti csomópont környékén valóban aktív munkálatok zajlottak az utóbbi két hétben, a DNK többek között 20 kilométer vasúti sínt rakott le, ami a háború során használhatatlanná vált, - de hogy az építkezésen dolgozó munkás embereket továbbra is terroristának nevezi az ukrán sajtó, arra nehéz szavakat találni.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/06/ukran-forras-megerositette-hogy-terroristak-helyreallitottak-vasuti-kozlekedes


Donbassz békés hétvégére készülődik. Kérdés, hogy mennyire fog sikerülni?
Gorlovka ma egy Dzserzsinszk irányából érkezett latortüzérségi-támadást élt át. Szerencsére áldozatokat nem követelt az újabb terror.
Gagarin környékén is Kalasnyikovozták egymást ma a felek.
(Шум)Sum és (Майорск)Majorszk-vidékén is volt egy “kis anyázás”.
Peszkinél viszont nem lankadnak az aknavetős társulatok.
rom
Donyeck két nyugati külső kerületében-“Putyilov” és “Grigorjevka”-kézi fegyverekkel vívott tűzharcot ma kora délelőtt a milicia Valcman közel pofátlankodó pribékjeivel. Hármat ott is marasztaltak. Őket nyugodtan le is lehet húzni a kijevi zsoldlistáról.
A repülőteret és annak romhalmazait több alkalommal lőtte ma a valcmanista latortüzérség.
(Самсоново)Szamszonovo-(Новоазовск)Novoazovszk-térségében tankokat is bevettek a vitába a szembenálló erők. De inkább csak ijesztegették egymást.
Sirokinonál is hasonló volt a helyzet-tankok nélkül. Ott csak vállról indítható rakétákkal borzolták egymás idegeit milicisták-valcmanisták. Ezt a helyiek nem bírták idegekkel.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/06/donbassz-ma-23/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése