A donbasszi frontokon tegnap délutánhoz képest szinte semmi nem változott mára virradóan. A népköztársasági erők stabilizálták pozícióikat Mariupoltól Kramatorszkig, a valcmanista pribékhorda pedig megpróbál levegőhöz jutni.
önj
Avgyejevka a kijevi latorhatalom számára létfontossággal bír a Donyeck elleni tüzérségi támadások bázisaként. Viszont ma reggelre a népköztársaságiak szinte teljesen körbezárták már a várost, és szinte nincs egy négyzetméter a városon belül, ahol a latrok nyugodtan lehetnének a milicisták rohamcsapataitól. Egész éjjel kissebb utcai harcok voltak Avgyejevka szerte.
Peszkiből mára virradóan a donyecki repülőtér területét vadul lőtte a valcmanista latortüzérség. A dolog annyiból érdekes csupán, hogy a repülőtér területén szinte CSAK JOBBSZEKTOROS HIÉNÁK bujdosnak. A milicisták csak arra figyelnek, hogy a reptérre be, illetve onnan ki – senki ne tudjon közlekedni. Így aztán bátran kijelenthetjük, hogy a valcmanisták most a “sajátjaikat” lövik, és teszik mindezt TUDATOSAN! (Gyakorlatilag Donbasszban fizikailag semmisíti meg a kijevi latorhatalom a már az USA számára is rengeteg kellemetlenséget okozó Jobb Szektor kemény magját.)
Mindezekkel együtt is az Avgyejevkánál még háborítatlan latortüzérség a mára virradó éjszaka sem feledkezett meg Donyeckről. Nem is szólva a peszki latorütegekről, amelyek egyelőre még viszonylag zavartalanul lövöldözgetnek. Felváltva tüzelnek a városra és a repülőtérre. De azért számukra sem volt édes az éjszakai élet, mert a népköztársaságiak tüzérsége három alkalommal is tűzcsapást mért rájuk.
Gorlovkát az éjszaka “Grad” sorozatvetőkkel lőtték a valcmanisták – vesztükre. A tűzijátékra felfigyelt a milicia egyik önjáró löveges egysége. A figyelem következménye az lett, hogy a második sorozat után már nem következett a harmadik. A valós eredmény majd ma délelőtt derül ki.
Novomihajlovkánál a kora esti órákban harckocsi + gyalogság kombinációt alkalmaztak a milicisták. Volt ott egy valcmanista blokkposzt. VOLT! Már nincs.
Novomarinyka, Kraszogorovka, és Sztyepnoje latorjai sem alvással töltötték a mára virradó éjszakát. A tüzérségi gránátok álmatlanságot tudnak okozni. (Többek között.) Márpedig tüzérségi gránátokat kaptak elég szép számban. Kilőtt gránátokat.
Gyjebalcsevo körül – és a katlanban viszont az éjszaka nyugalom volt. Mivelhogy a katlanban lévők jól viselkedtek az éjszaka, a népköztársaságiak hagyták őket aludni.
Novogrigorjevkánál éjjel egy milicista vadászcsapat rajtaütött egy latorfészken.
Csermalik hasonló “műintézményét” ma kora hajnalban aknavetőkkel lőtte szét a milicia.
A Granyitnoje és Novolaszpa környéki valcmanisták mai napja is rosszul indult. A reggeli tornát bemelegítés nélkül voltak kénytelenek megkezdeni. Üldözőfutással. A milicisták jelentése szerint a 7,62 – esek gyorsabbak voltak néhány pribéknél.
Nyikisinonál hajnali háromkor arra szánták magukat a bezárt valcmanisták, hogy ezúttal tank segítségét veszik igénybe távozási szándékuk elősegítése céljából. Mindkét segítségül hívott tankot le is írta a milicia gyorsan.
Mariupolnál kora reggel köszöntek be a népköztársaságiak egy aknavető sortűzzel. Egy frissen hevenyészett latorposzt személyzete végzett tegnak hiábavaló munkát. Amúgy Mariupolnál viszonylagos nyugalom volt – van.
Bahmutkánál hajnali háromig tartott a pribékek nyugalma. Akkor kapták az első tüzérségi csapásokat. Azóta folyamatosan érkeznek hozzájuk a gránátok.
Szcsasztyje latorjai viszont egész éjjel részesültek a népköztársaságiak tüzérségének megkülönböztetett figyelmében.
Krimszkojénál sem panaszkodhatnak Valcman zsoldosai, hogy nem gondol rájuk a luhanszki milicia tüzérsége. Az éjszaka egyfolytában foglalkoztak velük. Ők nagyon panaszkodnak.

Kijevből olyan hangok hallatszanak, hogy Nyalókakirály és Jacenyjuk Hiénácsak összekülönböztek a donbasszi kérdésben. Valcman már hagyná a fenébe az egész kalandot, ám “miniszterelnöke” háborúzni akar! És hogy Nyalókakirály makacskodása megtörve legyen, meg nem erősített hírek szerint az “Ajdar” elhagyta rendeltetési helyét, és állítólag Kijev felé tart.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/13/kijev-fele-tart-az-ajdar/