A Hezbollah, libanoni síita mozgalom bejelentette, a továbbiakban hajlandó keresztényeket is soraiba fogadni annak érdekében, hogy a síita iszlám követői és keresztények közös erővel harcolhassanak az "Iszlám Állam"-nak nevezett terrorista szervezet ellen. Az An Nahar napilap szerint a Hezbollah nyitást hajt végre más vallási felekezetek felé is, hogy összehangolják a nyugati gyarmatosítás ellen harcoló erőket.
Az újság szerint Irán közvetlenül felügyeli a kiképzést, és 1500-2500 dollár fizetést ad a milíciákba jelentkezőknek, hogy munkahelyeik otthagyását követően is el tudják tartani családjaikat. A Hezbollah Libanon határán állomásoztatja azokat a csapatokat, melyek a közeljövőben bevetésre kerülnek Szíriában.
A Hezbollah hangsúlyozza, hogy a térségben nincs semmilyen konfliktus a különböző vallások követői közt, az etnikai és vallási feszültségeket is kizárólag a nyugati országok exportálják a térségbe. Az An Nahar jelentése szerint a Hezbollah fokozottan jó kapcsolatot ápol a keresztény közösségekkel is, mióta látják, hogy a keresztény felekezetek tagjai is hajlandók fegyvert fogni magasabb cél érdekében.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/keresztenyeket-befogad-soraiba-hezbollah