Avgyejevka bekerítése ma délelőtt tíz órára megtörtént. Ezzel nagy koloncot vett a nyakába a milicia, hidszen mostmár kifelé is figyelniük kell, mert a valcmanisták kétségbeesetten erőlködnek a gyűrűn kívülről, hogy megsegítsék a városban rekedt hordatársaikat. Másfelől pedig ezeket a banditákat kell a miliciáknak likvidálniuk. Most a városban már minden felé lövöldözés van. De ez jellemző a városon kívüli állapotokra is.



Latortüzérségi támadás után! “Csendélet” Sznyezsnojéban
Kirovszknál a népköztársaságiak tüzérsége a valcmanista hordákra reggel óta csapást – csapás után mér. Az eredménye még nem látható.
Szeverodonyeck mellett négy zsoldosfalka lőszerszállító “Kamaz” rakományából rendezett tűzijátékot. Persze előtte nem rakatták le a szállítmányt. A látványban a személyzet sem lelte örömét.
Sztanyicja Luhanszkaja mellett ma délelőtt ismét valami offenzíva – félével kisérletezgetett volna Nyalókakirály egyig zsoldosbandája. A mintegy egyórás erőlködés vége elképzelhető lehet: a milicia jelentése szerint a horda tíz darab páncélozott járműve elpusztult. A jelentés szerényen csak annyit közöl az egyedveszteséget illetően, hogy VAN!
Ennek az akciónak a “mellékeseként” a milicisták “Grad” ütege a munka végeztével fordított az alapirányon, és ha már annyira benne voltak a lövöldözésben, széjjelkapták a lőtávolon belüli Olhovoje – járásban lévő “Kondrascsevszkaja” vasútállomás mellett táborozó latorkülönítmény fészkét. Itt nem keveset spórolhat a zsoldokon Nyalókakirály pénztárnoka.
Popasznaja, Pervomajszk és Zolotoje- Gorszka környékén tüzérségi adok – kapok van reggel óta. De hát ez a Kirovszkot ért milicista tűzcsapás folyománya.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/avgyejevka-bekeritve/

Rövid összefoglaló a mai nap donbasszi frontjairól:
Avgyejevkában magában a városban – ottani idő szerint – este hat órakor még zajlottak az utcai harcok. A nap során néhány helyen “egri nőket játszottak” a lakók. Az egyik lakótömb valamelyik erkélyéről két lopakodó latorra forróvizet zúdítottak.
A Tonyenkoje és Peszki környéki latrok egész nap a népköztársaságiak tüzérségét szenvedték. Viszont Peszkiből Donyeck “Metro” – kerületét lőtte a valcmanista latortüzérség.
Donyeck keleti bejáratát a milicisták felszabadították. Az utat ellenőrző latorposztot megsemmisítették. Nyolc zsoldos veszett oda.
A Donyeckhez nem messze lévő Karlovkát viszont letarolták a bérgyilkosok.
Jenakijevonál volt adok – kapok, de kora estére olyan csend lett, mintha mi sem történt volna.
Nevelszkből a népköztársaságiak szó szerint kilőtték a náci betolakodókat. Azok a nagy sietségben mindent hátrahagyva eliszkoltak, ahogy meglátták a milicistákat. Kettőnek nem volt csupán erre ideje.
Gorlovka “Kondratyev” nevű sportcsarnokát viszont szétlőtték ma a fasiszta hordák.
Bahmutkánál “átmeneti kegyelmet” kértek és kaptak a latrok. 86 súlyos sebesültet engedett nekik a milicia kihozni.
Liszicsanszknál a népfelkelők egységei lerohantak és megsemmisítettek egy valcmanista latorüteget. 16 pribék adta ki a páráját, majdnem ugyanennyi fogságba esett. Kb. húsz egyed bevette magát a közeli erdőségekbe. Reggel majd előjönnek. Hidegek már az éjszakák – felöltözni meg nem volt idejük. Örülhetnek, ha náthával megússzák.
Ziljonka közelében okosabbak voltak a pribékek. Meg éberebbek is. Mire a milicisták a közelbe értek, már szinte vodkával várták őket. Huszonöten estek fogságba. Az őket foglyul ejtők kilencen voltak.
A többi frontokon viszont nagyobb vagy jelentősebb összecsapások nem voltak ma délután. Csak a megszokott csetepaték, amik viszont komolyabb átrendeződést nem idéztek elő.
Meglehet, ennek hatására közölte ma kora este Kijevben a Védelmi Tanács szóvivője, hogy Donbasszban minden a tervek szerint alakul. Liszenko szerint ma egyetlen zsoldos veszett oda csak!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/liszenko-donbasszban-minden-a-tervek-szerint-alakul/