Nemrég hoztuk, hogy a legutolsó NATO csúcson az ott megjelenő Barack Obama és David Cameron a NATO-tagországokat a katonai kiadásaik növelésére szeretné kényszeríteni. Egész pontosan az "optimális" az amerikai és brit fegyverkereskedőknek és fegyvergyáraknak az lenne, ha az öszes NATO-tagország a GDP-je 2%-át költené hadikiadásokra. Ne legyenek illúzióink, hazánk is csak nyugati haditechnikát vásárolhatna ezen a pénzen.
A német védelmi miniszter szerint azonban Németország nem fogja növelni a védelmi kiadásait se az ukrajnai, se az iraki krízis miatt. "Jelenleg Németország kerete a védelemre a GDP 1,3%-a. Ez a szám nem fog elmozdulni a terveink szerint semmilyen irányban a közeljövőben." - jelentette ki von Lyayen.
Hídfő.net | Ursula von LyayenUrsula von Lyayen
A német SPD frakcióvezetője, Thomas Opermann megerősítette von Lyayen szavait, miszerint "Nem látok olyan gazdasági többletet sehol az államháztartás költségvetésében, ami lehetővé tenné a védelmi kiadásaink ilyen növelését. Jelenleg a keretünk védelmi célokra még nincs kimerítve, de ez a döntés a védelmi miniszter kezében van."


http://www.hidfo.net/2014/09/08/nemetorszag-nem-tesz-eleget-nato-keresenek