Egészen szépen föl tudnak már délre szaporodni Nyalókakirály alattvalói az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt. A kb. egy héttel ezelőtt meghirdetett “pénzügyi Majdan” egyre népszerűbbé válik a lakosság-de egyelőre még inkább csak a kijeviek-körében. A népszerűség növelése érdekében el is követ mindent a kijevi junta!-amit díjaznak is az egyre inkább a Nagy Majdan vívmányaiba igencsak belefáradni látszó alattvalók.
pma
Ma délre már legalább félezren elégedetlenkedtek. Egyidejűleg és egy helyen. Az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt.
Aligha hihető, hogy a pénzügyi Majdannal fenyegetőzők miatt, de ma kora délután nagy izgalommal várt haditanácsülést tart Kijevben az udvar.
Nyalókakirály nagy horderejű döntések meghozatalát ígérte a háborús győzelemben már nemigen hívő híveinek, de a békefenntartó csapatok Donbasszba menesztését mindenképpen szorgalmazni kívánja ismét. De kiszivárgott az a terve is, hogy ötletét-miszerint Maradék-Ukrajna kérjen területére háborúzási céllal külföldi csapatokat-újfent a magas Haditanács elé kívánja terjeszteni. A tagok ezt már egyszer lelkesen elfogadták és támogatták, csakhogy a felkérni kívánt potenciális csapatküldő országok kormányai berzenkedtek az ötlet teljesítésétől. Ezidáig!
Amíg Valcman azon ötletelget, hogy miként lehetne a donbasszi háborút folytani, Odesszában ma délelőtt éhséglázadás tört ki. No egyelőre még nem olyan nagyon igazi éhséglázadás ez, de már hasonlít arra. A Genyeral Petrov utcában működő 4.számú pékséget vették blokád alá vagy kétezren, és tiltakoznak az egyre növekvő élelmiszerárak miatt.
Donyeckben ma Darja Morozova a DNR Emberjogi Bizottságának vezetője bejelentette, hogy a Donyecki Népköztársaság teljesen készen áll valamennyi valcmanista hadifogoly szabadon bocsájtására. Elméletileg hadifogolycsere lenne, de Kijev a füle botját sem mozgatja az ügy érdekében. Pedig “Minsz-2″ előírja.
fogo
900 embert akarunk átadni a junta hatóságainak, 170 saját emberünkért cserébe. Kijev viszont hallgat, és semmit nem tesz. Vélhetőleg nincs szükségük ezekre az emberekre, nekünk meg komoly tehertétel ellátni őket!-panaszkodott Darja Morozova. Ám ha nem jön értük senki, hiába is engednénk őket szabadon, nincsenek papírjaik. Félő ráadásul, hogy levadásznák őket, hiszen ők papíron már talán nem is léteznek. Feltettük a kérdést a foglyoknak, hogy ilyen szabadonbocsájtás megfelel e nekik, de egyik sem vállalta. Inkább maradnak, és dolgoznak ha kell, de szerintük rájuk nézve életveszélyes lenne, ha szélnek eresztenénk őket.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/10/ukrajnai-szines-2/