A jegybank által kirendelt felügyeleti biztos keddig adott időt a Buda-Cash ügyfeleinek arra, hogy befizessék a svájci frank árfolyamváltozásán elszenvedett veszteségüket - számol be a Világgazdaság.
Az újság keddi cikke szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztosa március 4-i dátummal kiküldött levelében arra szólította fel az érintett ügyfeleket, hogy fizessenek be esetenként több tíz- vagy százmillió forintot a számláikra, hatnapos fizetési határidőt hagyva meg.

Azoktól a kliensektől kérik eredeti megtakarításuk sokszorosát, akik január 15-én a svájci frank árfolyamának stagnálására vagy enyhe gyengülésére fogadtak. Az ügyfelek állítják, ők abban a tudatban kereskedtek a Buda-Cash automatikus online rendszerén - amely valójában egy, a Saxo Bank által kifejlesztett és működtetett platform volt -, hogy ott biztonságban vannak.

Ezen elvileg automatikus stopok és likvidálási szintek vannak beállítva, amelyek megvédték volna a pénzüket az esetleges túlzott veszteségektől. Annak ellenére azonban, hogy az úgynevezett stop-lossok elvileg be voltak állítva, és ezt a szerződésekben is rögzítették, aznap végül lényegesen rosszabbul zárták az ügyfelek pozícióit, körülbelül tízszer annyi pénzzel tartoztak, mint amennyi az eredeti megtakarításuk volt - írja az újság.

MTI

Ángyán: A maffia áll a háttérben

Csányi, Nyerges, Leisztinger érdekeltségei 10 milliárd forintot kaptak az agrárkasszából. Ángyán József szerint rendszerváltás kell, mert a mostani rendszerben a maffiák irányítják a termőföldek körüli ügyleteket. A volt vidékfejlesztési államtitkár egy korábbi gazdafórumon fejtette ki lesújtó véleményét a hazai állapotokról.

Magyarország meddig marad a maffia fogságában? Ángyán professzor évekkel ezelőtt elmondta az igazat, de sokan nem hallották meg! Ilyen népes kormánya még soha nem volt Magyarországnak, mint a jelenlegi, és a hatalmas jövedelmük finanszírozásába belepusztul az egyre szegényebb társadalom.
Fel tudja-e még emelni a fejét a magyar, és felhagy a lapus kúszással?
Amennyiben a Fidesz nem igazítja saját fazonjára a választójogi törvényeket, főleg a fővárosit, akkor 2014-ben már nem tudtak volna kétharmados parlamenti többséget szerezni.

Tarsoly Csaba bejelentette a Győri ETO mögött álló Quaestor csoport egyik kiemelten fontos cégének, a Quaestor Financial Hrurirának az öncsődjét. Az említett cég fontos lába a csoportnak, mivel ezen keresztül finanszírozták több más vállalat működését. Nyilván ez a labdarúgó-csapatot működtető gazdasági társaság szempontjából sem jó hír. (csakfoci.hu)
Tarsoly Csaba természetesen rajta van a száz leggazdagabb listáján is. Nem mellesleg Győr díszpolgára. A címet a Fideszes polgármester adta át neki. Azt nem lehet most már óbégatni, hogy szocialista bankárbuli.
A Széchenyi Bankot csődbe vivő Töröcskei István is a száz leggazdagabb magyar egyike.
A Buda-Chas hétpróbásai is nagyon gazdag emberek. Tölgyesi Péter már előzetesben van, de hát volt előzetesbe Princz Gábor is, meg Kulcsár Attila is.
Nem lennék meglepve, ha mindent megúsznának! Szó sincs a vagyonok zárolásáról!!!
A vörös iszapos gyalázatnak se lett következménye, a milliárdos tulajdonosok jól vannak. A károsultak nem kapták meg az emberek által összegyűjtött adományt. Lenyúlták a másfél milliárd forintot. Temérdek milliárdba került az is.
Ahány gazemberség, annyival szegényebb a magyar társadalom.
Van még lejjebb magyarok? (F.I.)


Kapcsolódó:
Veres: a jegybank szerepét is szükséges vizsgálni a Buda-Cash-botrányban
ETO: Csődöt jelentett a tulajdonos Quaestor csoport fontos pillére
Régi barátok és közös üzletek kötik a Fideszt a Quaestor-botrányhoz
A Quaestor nyakig benne volt a keleti nyitás legzsírosabb üzleteiben
Orbán: a keleti nyitás megtörtént, kezdődhet a déli
Kauzsaytanya: Ahol nem számít a törvény
Portik a bíróságon: "Pintér Sándor belügyminiszter bűnszervezete irányítja az országot"
Magyarországon két bűnszervezet van, akik a parlamentben ülnek, meg akik a hatóságnál vannak
A milliárdosok lebuktatásáról Sándor István (Papa)(volt) főnyomozó
A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) tulajdonába kerülhet minden állami föld, még a védett területek is
Milliárdos adósságot nyög az Orbán-rokon omladozó birodalma
Zalaegerszeg tv Orosházi Ferenc

Orosházi Ferenc: VÖRÖS IMRE, VOLT ALKOTMÁNYBÍRÓ JOGI SZAKVÉLEMÉNYE: (2014.10.26. és 2012. 11. 25.) ALKOTMÁNYELLENES ÁLLAMCSÍNY TÖRTÉNT!
"Egy Közjogilag érvénytelen Alaptörvényt senki nem köteles elfogadni érvényesnek! Ezen túl az érvényben lévő Alkotmány, (de még az Alaptörvény is) felhatalmaz, sőt kötelez mindenkit arra, hogy magyar állampolgárkén FELLÉPJEN EZ ELLEN! A fellépés minimum jelenti azt, hogy bárki felszólalhat ez ellen, mások figyelmét is felhívhatja erre, és azt is jelenti, hogy SENKI NEM KÖTELES ALÁVETNI MAGÁT EGY KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELENÜL HOZOTT, NÉPSZAVAZÁSSAL MEG NEM ERŐSÍTETT ALAPTÖRVÉNYNEK!
Sajnos arra már nem lehet számítani, hogy a Közjogi érvénytelenséget Alkotmánybíróság mondja ki az Alaptörvény fölött, mivel az Alkotmánybíróság is a diktatúra eszközévé vált! Ennek hiányában is igaz, hogy: AZ ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN!
Hívjuk fel erre mindenki figyelmét!"