A Földgázszállító Zrt. 2015. január 1-i gáznaptól ismételten biztosítja az Ukrajna irányába történő földgázszállítást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon – közölte a cég a honlapján hétfőn.
A közlemény szerint az ismételt szállítás megkezdését az tette lehetővé, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a továbbiakban nem várható emelt beszállítási igény a beregdaróci hálózati ponton, így beregdaróci csomópont kapcsolását vissza tudják állítani a 2014. szeptember 25-e előtti állapotnak megfelelően.
Az FGSZ szeptember 25-én közölte, hogy határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást.
A tájékoztatás szerint az elrendelt megszakítás oka az volt, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint megnőtt a beszállítási igény. Az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a csomópont kapcsolását úgy kellett átalakítani, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.
A 2013 márciusa óta az Ukrajnába irányuló szállításhoz rendelkezésre álló, éves szinten 6,1 milliárd köbméter – napi szinten 16,8 millió köbméter – mennyiségű földgáz kiszállítását lehetővé tévő kapacitást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon, tehát nem garantáltan biztosította az FGSZ – olvasható a cég közleményében.
(fgsz)
Bal-Rad komm: Már csak két napot kell aludnia Valcmannak, és sssss! Már süvít is Magyarország felől is a… AZ OROSZ FÖLDGÁZ! Maradék-Ukrajnába!
Hogy a számlát ki fogja fizetni?
Hát nem a kijevi udvar!-az már “ziher”! Majd összedobjuk! Mi!