További kétezer rendőrt mozgósítanak az Egyesült Királyságban, hogy fegyveres járőrtevékenységgel fokozzák a közbiztonságot a nagyobb városokban.
Pénteken Belgiumban elfogták a brüsszeli robbantások egyik kitervelőjét, Mohamed Abrinit, aki vélhetően közreműködött a Párizsban történt terrortámadás megszervezésében is. Letartóztatása során egy Birmingham területén található bevásárlóközpontról készült fotókat találtak, amiből a hatóságok arra következtetnek, hogy egy következő terrortámadás egy forgalmas brit bevásárlóközpontot célzott volna.
A Sunday Times napilap szerint a fegyveres rendőrök egy része az utcákat járja majd, mások nagyobb forgalmi csomópontok védelmében vesznek részt. Több párhuzamosan zajló terrortámadás esetén további rendőri erőket vonnának el az atomerőművek védelmétől, akik ehelyett szintén az utcákon teljesítenek majd szolgálatot.
Tavaly októberben az MI5 hírszerző szolgálat vezetője annak szükségességéről beszélt, hogy a brit hírszerzés fokozott ellenőrzés alá vegye a Facebook-on és más online platformokon folytatott kommunikációt. Andrew Parker szerint továbbra sem mutatkozik jele annak, hogy a bevándorlással Európába importált terrorveszély csökkenne, ellenben a terroristák ugyanazokat a felületeket használják a terjeszkedésre, melyek a civilek mindennapjainak is részét képezik.
A titkosszolgálatok jogköreinek kibővítéséről folytatott közéleti vita közepette újabb két nagyobb terrortámadás történt Európában: november 13.-án Párizsban öltek meg 130 civilt, majd március 22.-én Brüsszelben történt újabb merényletsorozat.

http://www.hidfo.ru/2016/03/brit-bevasarlokozpontban-is-robbantottak-volna/