Méghozzá egy nem is akármilyen trükkel. Mindenki emlékszik, hogy az USA nem kért Irán segítségéből az anti-ISIS (IS, azaz Iszlám Állam) koalíció felállításakor. Azon egyszerű ok miatt, mert az anti-ISIS koalíció nem más, mint azon országok tömörülése -USA, Nagy-Britannia- , akik rengeteg fegyvert szállítottak a szíriai terroristáknak. Ezekkel a fegyverszállításokkal csak az volt a gond, hogy a terroristák által az elfoglalt szír területeken összerabolt vagyon nem fedezte a teljes kötséget.
A terv egyszerű volt: majd ha a szír "lázadók" hatalomra jutnak Szíriában, beépülnek ezek a tételek a szír államadósságba, az olaj és gázvezetékek feletti kontrollal együtt. Assad szír elnök azonban megfordította a kockát, és amint a katonai sikerek jönni kezdtek a szír kormányzatnak a terroristák (al-Nusra, ISIS) és nyugatról pénzelt lázadók (FSA - Szabad Szír Hadsereg) ellen, az ISIS "hirtelen" kikiáltotta az Iszlám Államot, aminek a részei Irak és Szíria északi területeiből állnak.
Hídfő.net | ISIS tagok "ajándék" dzsippelISIS tagok ajándék dzsippel. Vajon milyen gyártmány lehet?
A kellemetlen a dologban az, hogy kiderült, hogy a szír "lázadóknak" nyugatról szállított fegyverek és felszerelések nagy része az ISIS-nél landolt. Akik nem is haboztak ezt használni. A probléma csak ott van, hogy ezek a tételek ismét nem kerültek kifizetésre a nyugati fegyverkereskedőnek és gyártóknak, továbbá az ISIS a területein levő olajkitermelésbe nem vonta bele az Egyesült Államokat. Mi tévők legyenek hát az anti-ISIS koalíció tagjai? Legalább Szíriát az irányításuk alá kellene vonni, ha más nem, meg azért jó lenne, ha az ISIS nem közvetítőkön keresztül adná el az olajat a nyugatnak, hanem közvetlen a nyugat termelhetné ki azt.
Szépen lassan elkezdődnek az ISIS szír állásai elleni légitámadások az Egyesült Államok részéről. Természetesen ezeket a légitámadásokat nem egyeztetik Damaszkusszal, hiszen a szír kormányt még meg akarják buktatni nyugatról, ez nem változott. Az ISIS elleni légitámadások leple alatt az USA az Szír Arab Hadsereget is fogja támadni, hátha végre az FSA a kezébe tudja kaparintani a hatalmat. "Szíria akkor le lenne rendezve, és azoknak a minden lében kanál oroszoknak is végre oda lenne a Tartusznál levő támaszpontjuk..." - gondolhatják az atlantista döntéshozók.
Irak már más kérdés lett. Ott ugyanis a nyugat jó üzletet csinált a kurdok felfegyverzésével, és a kurd olajkitermelés monopolizálásával. Ez eddig egy jó nap volt a kapitalizmus számára. Gondolhatják ők. A bajok ott kezdődnek, ha összeadják az eddig a szír, iraki és ukrán válságokba befektetett pénzeket, és összehasonlítják azokat a "bevételekkel". A dollár kizárása elkezdődött a világkereskedelemből, így ezek a bevételek csak ideig-óráig jelentenek még minimális megtérülést.

http://www.hidfo.net/2014/09/10/az-egyesult-allamok-szeretne-behajtani-tartozasokat