2015. szeptember 8., kedd

Feladták a rendőrök a menekültek regisztrációját?

A Délmagyar szerint szándékosan helyezték át a fővárosból vidékre a migránskrízis epicentrumát azzal, hogy jelenleg csak a röszkei regisztrációs ponton vehetik fel a rendőrök a menekültek adatait, azzal a felkiáltással, hogy "csak Budapesten ne legyen balhé". A 24.hu azzal egészítette ki a hírt, hogy a rendőrök kedden gyakorlatilag feladták a regisztrációt, "egyél, igyál, aztán menj, amerre látsz" – mondják állítólag a migránsoknak.
Most csak Röszkén regisztrálják a menekülteket, míg korábban az ország több pontján folyt az adatrögzítés. Ezért lehet az elmúlt napokban óriási tömeg a röszkei gyűjtőponton – értesült a Délmagyar Csongrád megyei hírportál.
A lap szerint a megoldás magyarázata, hogy azt akarják, Budapesten ne legyen balhé. Nem baj, ha Szegeden és környékén káosz, feszültség alakul ki, csak a főváros maradjon nyugodt – ez a központi szándék a Délmagyar információi szerint.
Mint írták, értesüléseiket megerősítik a tegnap nap röszkei eseményei: kis számú rendőr intézkedett, miközben a menekültek tömege egyre nőtt, a parancsok pedig szinte óránként változtak, aminek az eredménye a migránsokkal folytatott szinte folyamatos állóháború volt.
Ehhez kapcsolódik a 24.hu értesülése is. A MigSzol Szeged aktivistájára hivatkozva azt írták, a rendőrök gyakorlatilag feladták a migránsok regisztrálását. "Egyél, igyál, aztán menj, amerre látsz" – a legújabb hírek szerint ezt mondják nekik. Több százan el is indultak a főúton Röszkéről Szeged felé. Ez utóbbi információnak munkatársunk a helyszínen is próbál utánajárni.

Fotó: Fülöp Máté
Záborszki Helga, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) szóvivője elmondta, valószínűleg a rendőrségi regisztrációról lehet szó, a BÁH regisztrációja az ország tíz pontján továbbra is zajlik.
Tehát az ORFK-hoz fordultunk azzal a kérdéssel, hogy tényleg egyetlen ponton regisztrálják-e az érkező migránsokat, és ha igen, miért. Arról is érdeklődtünk, ők is úgy tudják-e, hogy a röszkei regisztrációs ponton a helyzet reménytelenné vált, és a rendőrök inkább szélnek eresztik a menekülteket.(HVG)
Bal-Rad komm: AMENNYIBEN igazak a HÍRESZTELÉSEK-akkor a baj még annál is nagyobb, mint amit gondoltunk! Mert akkor-A HÍRESZTELÉSEK ALAPJÁN-arra kell gondolnunk, hogy a rendőrség feladta a hiába való küzdelmet a migránshaddal! EBBEN AZ ESETBEN AKADÁLYTALANUL ZÚDULHAT BEFELÉ AZ ÁRADAT! Ez pedig annak a jele, hogy Magyarország bizonyos értelemben elbukott!
SINTÉR SATYÁNAK IS TÁVOZNIA KELLENE?! (No ez az ő privilegizált helyzetéből adódóan kizárható!)
Ám ha a HÍRESZTELÉSEK IGAZAK, azonnal be kell indítani egy közvetlen Szeged-Baja-Pécs-Hegyeshalom vonatjáratot!
És ha igazak a HÍRESZTELÉSEK-várható az EU-bosszúja is! Amelynek tárháza igencsak tele van eszközökkel! Nekünk pedig semmiféle ellenszerünk nincs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése