Több mint hetven évig titkolta családja elől származását egy asszony. Csak pár éve jött rá egy véletlen folytán a lánya és unokája, hogy valójában ki is az a hölgy, akit csak úgy szólítanak, hogy „mama”.
mor
Sao Pauló Brazília és Dél-Amerika legnagyobb városa, egyben a világ ötödik legnagyobb metropolisza is. Itt él több millió „szomszédjával” együtt egy magyar nő, Éva, aki több mint 70 évig titkolta, hogy valójában ki is ő. Azt, hogy magyar, kifejezetten leplezte, és megtiltotta mindenkinek, hogy származását firtassák. Mikor kiderült, hogy ő magyar, azt mondta, azért nem akarta, hogy napvilágra kerüljön, ki is ő valójában, mert Magyarországot úgy írta le, hogy kifejezetten gonosz, agresszív emberek lakják, és ez egy kegyetlen ország. Talán nem véletlenül mondta ezt hazánkról, hiszen a II. világháború környékén hagyta el Magyarországot az akkor még fiatal lány, aki nem mellesleg zsidó származású…
(Forrás: szoljon)
Bal-Rad komm: Svédországi olvasónk ma reggelre érkezett villanyposta-üzenete:
A(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítéseA(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítéseA(z) (F)+DONA01+förminskad.jpg megjelenítésesar
“Ma egy svéd biroság az itéletében kimondta hogy magyarország egy ronda, rasszista, fasiszta ország !!
Az itéletben a biroság nem engedi hogy Magyarországra visszatoloncoljanak egy iraki és egy afgán családot mert ott nagy a veszély hogy embertelenül kezelik öket, és megalázoan-ellentétben az europai kovencioval. Ezért a dublini szerzödés nem alkalmazhato…..
Na most ottan állhattok a szamárfülekkel, szégyenkezve, majdnem teljesen
migráncsok nélkül….szégyeljétek magatokat!!!
Büntetésböl azonnal tessék elnyalogatni egy fél citromot!! Csakhogy ne lássam az elégedett vigyort rajtatok….”
-Persze el lehet képzelni, hogy a svédek-akik egyébként minden eléjük tolt hülyeséget készpénzként kezelnek-micsoda véleménnyel lehetnek rólunk. A vad és barbár félázsiai népségről. Bár hadd higyjék csak! (Elvben) migránsmentességünk ennyit megér! A citromnyalogatásról meg le kell mondanunk! Arra ugyanis nincs pénz! (Mármint citromra!)
Narancsunk van! Rohatd is, porzik is már, keserű is! Ezt nyalogatjuk nagy kínnal! Majdcsak elfogy már!