2016. március 2., szerda

Az európaiak menekülhetnek a letelepülő migránsok elől

Az Oroszországi Föderáció Bevándorlásügyi Hivatalának igazgatója, Konsztantyin Romodanovszkij szerint Európa nem tud megbirkózni a migrációs válsággal, ezért annak Oroszországra gyakorolt következményeit már most fel kell mérni.
Romodanovszkij az Interfax hírügynökségnek adott nyilatkozatában rámutatott, hogy a   gazdasági bevándorlók részére biztosított nagyvonalú szociális juttatásokat az EU-ban nem kíséri ezen tömegek munkaerő-piacra való beintegrálása. Emellett az igazgató szerint a bevándorló-családok feltétel nélküli egyesítésének lehetősége egy hibás gyakorlat Európában, mert nem számol az újonnan érkező családtagok jogérvényesítésének következményeivel.
Romodanovszkij az EU bevándorlási politikájának gyakorlatát ezért tévesnek nevezte, és a multikulturalizmus ideológiája mint erre a gyakorlatra alkalmazott problémamegoldó eszköz szerinte teljességgel hatástalannak bizonyult.
“A menekültáradat és a romló társadalmi-gazdasági helyzet miatt maguk az európaiak is elkezdhetnek kivándorolni. Ez a folyamat most kezd tetőzni Hollandiában, Németországban és Franciaországban. Jelenleg Kanada, Ausztrália és Új-Zéland az úticélok. Nem kizárt, hogy a jövőben az Oroszországi Föderációba is érkeznek majd. Ezeket a perspektívákat figyelembe véve ki kell dolgoznunk az összes lehetséges változatot egy ilyen helyzetre, beleértve egy állami szintű programrendszer felállítását, amely ennek az európai rétegnek az orosz társadalomba való integrációját szolgálja. Egy hónap határidőt jelöltem ki ebben kérdéskörben az elemzésre és javaslattételre.” – mondta a Bevándorlásügyi Hivatal vezetője.
Az európai sajtó már a nagy migrációs hullám megindulásakor foglalkozni kezdett ennek lehetőségével. Ladislav Kashuk cseh újságíró júniusban egy a Czech Free Press hasábjain megjelenő publicisztikában azt írta, hogy eljöhet annak az ideje, amikor a “normális európaiak” arra kényszerülnek, hogy Oroszországban keressenek menedéket mindazon problémák elől, amit az uniós hatóságok ma ideológiai okokból nem hajlandók kezelni. Kashuk szerint a tömeges bevándorlás nem csak Európa irányba zajlik, hanem a multikulturalizmus erőltetése miatt az európai fehér ember évtizedeken belül menekülni fog Európából, és arra kényszerülhet, hogy Szibéria lakatlan vidékein leljen új otthonra.

http://www.hidfo.ru/2016/03/az-europaiak-menekulhetnek-a-letelepulo-migransok-elol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése