dm
Szíriában “zajlik a tűzszünet”! Ennek eredményeként a kormányerők, az iráni és a kurd milicisták tettrekészsége, valamint a “kiválasztottak” törzsi összecsapásainak köszönhetően megugrott a tegnapi talajerőutánpótlás.
Damaszkusz külvárosában tegnap ismét fellángolt a latorbandák közötti tezsvírháború. Egymásnak ugrottak a környék “Dzshebhat en-Nusra”, a “Jaish al-Islam” az “Ahrar al-Sham” és a “Faylyak ar-Rahman” nevezetű bűnbandák. Nem mindegyik horda akar már háborúzni a biztos vég tudatában. A mostmár minden mindegy alapon tovább gyilkolászni vágy férgek viszont rá akarták venni a csüggedteket a további harcra. Emiatt tört ki a balhé. Jelentések szerint Allah is csak pénzért nézhetné azt a vad öldöklést, amit a bűnbandák egymás rovására véghezvittek tegnap.
Latakia tartományban a kormánycsapatok intézték Ayn Shammas Inkzik, Muringaz, Chambre-Faukani, Khair-Jamus, és Bdama települések dzsihadistáinak sorsát.
Jebel Scheib dzsihadista pribékjeit “Tocska-U” ajándékkal lepték meg. Komoly nagytakarítás volt.
A Daraa-katlanban újabb 2500 “mérsékelt” tért jobb belátásra. Ők is úgy vélik, hogy jobb lenne még létezni az “asszadi diktatúrában”, mint a közeljövőben már a Paradicsomban élvezkedni.
Aleppo tartomány északi részén a kurdok jeleskedtek tegnap a féregirtásban.
Deir ez-Zor banditáit a szír légierő irtotta.
Megy ám az anyázás meg az Allahu Akhbarozás. Nem fogják a kormányhadsereg tankjait az amerikai tankelhárító csudarakéták. Martalócék ott tartanak, hogy egy öngyilkosjelöltre bízzák a rakétavetőt, elszaladnak jó messzire, és onnan szurkolnak a “tankelhárító” rakétavetőnél ügyeskedőnek, hogy hátha megússza. Merthogy a “kilőtt” tank előbb visszalő, és csak utána hajlandó odébbmenni.
A jelen videohoz tartozó esetleírás szerint a tankelhárító öngyilkosjelölt kezelője nem várta meg a becsapóást. Ahogy elindította a rakétát, már repülőrajtot is véve otthagyott drága eszközt, minden egyebet. Így aztán megúszta a tank bosszúját.
A szír légierő csapásai elől tegnap is kevés dzsihadista latornak volt szerencséje megmenekülni a szír-libanoni határtérségben. A Daesh-martalócai Libanon felé nem nagyon tudnak a szomszéd ország hadserege által jól őrzött és védett határon keresztül-kasul grasszálgatni. Ezért aztán a határátkelőhelyeket lepték el az utóbbi időkben. Tegnap a szír légierő által megszórt hegyvidéki zsiványfészkeikből vagy ezer túlélő bandita rohant “Martabiya”, “Az-Zamrani” és “Abu Hdeysh” határátkelőkhöz. Voltak akik menet közben, voltak akik a határátkelőnél beretválkoztak.
Kardigan légiereje Irakban haragította magára buzgólkodásával az arabokat. Nagy igyekezetükben lebombázták a Sheikh Al-Islam nevű-valami nagyon fontos-kegyhelyet.
A szíriai orosz légikontingensnek lakóhelyéül szolgáló Hmeymim légibázis viszont olyan csendes, hogy a légy zümmögését is meg lehet hallani.
http://www.balrad.com/2016/03/02/zajlik-a-tuzszunet-sziriaban/