Németország nemsokára követni fogja Magyarország és több európai ország példáját, és lezárja határait a menekültek előtt. A Die Welt a belügyminiszterre hivatkozva azt írja, nemsokára véget vetnek az irányítatlan migrációnak.
A lap szerint Thomas de Maiziere belügyminiszter elrendelte a határ teljes lezárására vonatkozó tervek előkészítését, és a minisztérium felkészül az irányítatlan migráció leállítására. Ennek részeként Németország a határon vissza fogja fordítani az országba érkező regisztrálatlan migránsokat. Az új tervezet a következő hetekben érvénybe léphet, ha a menekültek száma túllép egy bizonyos korlátot, és az Európai Unióba irányuló migráció nem csökken a korábban hozott “intézkedések” hatására.
A lap szerint a tervezet gyakorlatba való átültetéséről a március 7.-i Törökország-EU csúcstalálkozót követően születhet döntés, annak függvényében, hogy addig Ankara tud-e eredményt felmutatni a migrációs hullám leállítása terén.
Tavaly szeptemberben német vállalatok bejelentették, hogy leállítják a szögesdrót exportját Magyarországra. A vállalatok képmutató módon humanitárius indokokra és emberi jogokra hivatkoztak: a hivatalos indoklás szerint amiatt nem exportálnak több szögesdrótot hazánkba, mert azt a kormány a határkerítés építésére használja, és “sérülést okozhat a menekülteknek”.
Akkori beszámolónkban azonban rámutattunk, hogy a látszat ellenére valószínűleg nem érdekli a németeket, hogy “a menekültek fennakadnak a szögesdróton”, és az export leállítására egyetlen logikus magyarázat létezik; hogy Németország maga is határzár építésére és a bevándorlás leállítására készül, és a német cégek által gyártott szögesdrótra belföldön lesz szükség.
A Die Welt információi szerint Németország még idén tavasszal intézkedéseket hoz a tömeges bevándorlás leállítása érdekében. Ha ezt meg akarják tenni, ahhoz igen sok drótkerítésre lesz szükségük; Németország Lengyelországtól Franciaországig húzódó határvonala mintegy 2200 kilométer hosszúságú.


http://www.hidfo.ru/2016/03/nemetorszag-is-koveti-a-magyar-peldat-zarjak-a-hatarokat/