ISIS: Kivégzés - világhangolás
Az iraki hadsereg augusztus 30-án, szombaton támadást indított az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet azon egységei ellen, amelyek ostromgyűrűbe fogtak az ország északi részén egy síiták lakta várost, a nyugati repülőgépek segélycsomagokat dobtak le a lakosoknak, az Egyesült Államok pedig légicsapásokat mért az IÁ infrastruktúrájára.
Az IÁ a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő Amerli várost ostromolja több mint két hónapja. Az iraki hadsereg a légierő támogatásával délről közelíti meg Amerlit, a hadsereggel szövetséges síita milíciáknak pedig több ezer tagja északról - közölték tisztségviselők. A hadsereg menet közben visszafoglalt a dzsihadistáktól 10 falut.
A pénzen vett ellenség...

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a bagdadi kormány kérésére amerikai, ausztrál, francia és brit repülőgépek dobtak le segélycsomagokat a városban. Amerikai harci gépek újabb légicsapásokat mértek az IÁ járműveire, egy hadállására, egy fegyverraktárára és egy iránytó épületére Észak-Irakban - tette hozzá a minisztérium. A moszuli víztározót augusztus elejétől két hétig az IÁ tartotta a kezében, de augusztus 17-én a kurd erők az amerikai légierő támogatásával visszafoglalták.

A Pentagon közölte, hogy amerikai harci gépek szombaton ismét támadták a gát környékét, hogy a dzsihadisták ne tudják visszafoglalni a létesítményt.
Hírfigyelő Szolgálat