2015. december 5., szombat

Tegnap délután az iraki Moszulhoz közeli Bishqek közelében egy zászlóaljnyi török haderő bukkant fel.

Az mintegy 1200 fős kontingesns célja pillanatnyilag nem egészen tisztázott. Ugyanakkor tegnap látott napvilágot az iraki miniszterelnök azon kijelentése, miszerint az ország kormánya által NEM HÍVOTT IDEGEN KATONÁT ÉS HADERŐT AGRESSZORNAK TEKINT IRAK!
Tegnap a szír légierő még a Hruscsov-korszakban beszerzett MiG-21-es gépei támadtak Deir ez-Zor környékén latorállásokat.
pil pil1
A “miguskák” elég komoly riadalmat keltettek a dzsihadisták köreiben.
A világ elsőszámú latorállama-az USA-vezette nemzetközi koalíció is “akcióba lendült” tegnap. Kíváncsiskodtak. Legalább ötven drónjuk vizslatta, hogy mit is csinálnak az oroszok?! Az orosz műholdak meg azt figyelték, hogy mit fgigyelnek a “koalíciós” drónok.
A “koalíciós” megfigyewlők megfigyelhették, ahogy az orosz légierő gépei éppen Kardigan szultán üzleti kapcsolatait tépázza. Aleppo tartományban az an-Nuszra bázisait.
Ugyancsak Aleppo-tartományban az olajbizniszbe is belerondítottak.
Idlib-tartományban ISIS-bázist pusztítottak.
Az oroszok szóltak a franciáknak, hogy ez a “Charles de Gaulle” nevű bárkájuk csak láb alatt van a Földközi-tengeren. Jobb lenne, ha valami más pancsolóhelyetkeresnének neki, őket meg hagynák dolgozni. Így aztán a francia repülőgéphordozót a franciák ki is vonják a Földközi-tengerről, és Irak-környékére úsztatják. Már távozott is a kifogásolt térségből. A Perzsa-öbölben találtak neki lubickolásra alkalmas helyet.
A NATO-latorszövetség korábbi főparancsnoka-Wesley Clark tábornok-tegnap nyilatkozott a Kardigan-ISIS bótolásról.
“Már régóta tudjuk, hogy Törökország vásárolgatja fel a dzsihadisták olaját, és ez az olaj Törökországon keresztül kerül forgalomba, bár ezt a törökök soha nemismerték el, és nem is fogják elismerni soha”-nyilatkozta a generális.
http://www.balrad.com/2015/12/05/sziria-13/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése