theresa-may-hidfo-ru
Theresa May szerint az Egyesült Királyság meg kell kerülje a globalizáció és liberalizmus hátrányait, de eközben profitálnia kell mindkét jelenségből. A brit miniszterelnök úgy gondolja; a britek számára a liberalizmus és globalizmus egyaránt jövedelmező lehet.
Első nagy beszédét tartotta beiktatása óta Theresa May brit miniszterelnök; a Telegraph beszámolója szerint a vezető politikus felszólalásában határozottan állást foglalt a liberalizmus és globalizmus mellett. Szerinte a britek számára mindkét jelenség jövedelmező lehet.
“Úgy gondolom, a liberalizmus és a globalizáció továbbra is a létező legjobb jövőképet adja világunknak. (TÁN BETEG?)  Meg kell birkóznunk a hátrányaival, és meg kell mutatnunk, hogy ezt a két erőt mindenki javára fordíthatjuk.”
Elmondása szerint az Egyesült Királyság arra fogja használni az Európai Unióból kilépést, hogy nagyobb szabadsággal és több mozgástérhez jutva tudjon tárgyalni kereskedelmi partnereivel. Ehhez sajátos utat próbálnak kitaposni a britek, May elmondása szerint nincs készen elérhető megoldás, az Európai Unió tagállamainak módszerei nem lemásolhatóak.
A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió embert utasította el az uniós tagságot.


http://www.hidfo.ru/2016/11/brit-kormanyfo-ragaszkodni-kell-a-liberalizmushoz/