donald-trump-hidfo-ru
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke “pragmatikusabb” álláspontot képvisel majd a külkereskedelemben, mint amit a választási kampány alapján várni lehetett tőle.
A Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Tanács (PECC) főtitkára szerint Donald Trump esetében a választási kampány alatt látottaknál jóval pragmatikusabb külkereskedelemre számítanak, mert a kampány során Trump számos alkalommal kijelentette, hogy újratárgyalná a főbb kereskedelmi egyezményeket. Eduardo Pedrosa azt mondta,
“különösen erőteljes retorikát láthattunk az elnökválasztási kampány idején ezzel kapcsolatban, és ennek kritikus eleme volt, hogy azt mondta, megválasztása esetén kivonulna a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodásból. Tapasztalt üzletemberként azonban ennél pragmatikusabb álláspontot várhatunk tőle.”
Trump korábban azt mondta, megválasztása esetén az USA kivonulna a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodásból, emellett számos alkalommal kijelentette, hogy eltörölné az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt. Az Egyesült Államok főbb külkereskedelmi partnerei körében ennek okán Trump megválasztását követően fokozódtak az USA esetlegesen felerősödő protekcionizmusával kapcsolatos félelmek.


http://www.hidfo.ru/2016/11/eros-kampany-utan-pragmatikus-megkozelitest-varnak-donald-trumptol/