2015. március 1., vasárnap

Nincs csend Donbasszban!

Hiába a szombatról-vasárnapra virradó éjszaka, Donbasszban az utóbbi napok frekventált területein csak csitultak éjszakára a harcok.
Ezzel együtt növekszik a morgolódás a népköztársasági erők részéről amiatt, hogy a valcmanista megszállók trükköznek a “Minszk-2″ rendelkezéseivel. Néhány helyenugyan visszavonják nagy űrméretű nehéztüzérségük egy részét, viszont pótolják tankokkal és önjáró lövegekkel, amelyek kaliberje a tiltás körén már kívül esik.
Zúgolódnak a kozákok is. Szerintük a valcmanisták úgy értelmezik “Minszk-r”-t, hogy ők mindenhol vonuljanak vissza az orosz határig, míg a megszállók csak 15 kilométerre hátrálnának, ahonnan akár egy óra alatt rá tudnának zúdulni Donbasszra! Ezt kifogásolja a Kozák Nemzeti Gárda, és emiatt úgy döntöttek, hogy elkezdik erősíteni állásaikat.
Cscsasztyje környékén viszont az “Ajdar” hiénáninak összevonásáról kapott fülest a milicia hírszerzése. Egy Debalcsevo és környéke elleni támadásra készülődnek.
Ami pedig a harci cselekményeket illeti:
Gorlovka északi városrészeit egész éjszaka lőtte a valcmanista latortüzérség.
A donyecki repülőtér szintén a martalócok tüzérségi tüze alatt állt.
Peszkiben semmit sem csitultak mára virradó éjszaka sem az összecsapások.
(Бахмутка)Bahmutka-környékén, (Красный Пахарь)Krasznyij Paharnál, (Троицкое)Troickijénál, (Мироновка)Mironovka, (Новотошковкa)Novotoskovka és (Веселогоровкa)Vjeszelogorovka térségében tanktüzérséggel lőtték-lövik egymást a felek.
(Попаснaя)Popasznajában és a város környékén kószáló martalóccsoportok felszámolása zajlott-zajlik.
(Логвиново)Logvinovo-környékére tegnap késő este egy “Tocska-U” rakétát küldött Valcman bűnbandája.
tocs
A maradványok és a hatás-fölülnézetből!
tocs
Donbasszi milicisták videoüzenete Valcmanhoz: “Hamarosan megyünk Kijevbe”!

Az eddigi-még korántsem végleges-leltár szerint a debalcevoi katlanban minimum háromezer valcmanista lator harapott fűbe!
https://balrad.wordpress.com/2015/03/01/nincs-csend-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése