2015. június 6., szombat

A konzultáció eddigi válaszadói keményebb fellépést várnak bevándorlásügyben

'Menekültek' a Debreceni befogadó állomáson
“Menekültek” a Debreceni befogadó állomáson – Illusztráció: (dehir.hu)

Eddig 400 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőívét, amiből több mint 200 ezret már fel is dolgoztak. Ezekből az látszik, hogy a nagy többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól bevándorlásügyben – mondta a kormányszóvivő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán közölte: az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg – tájékoztatott a szóvivő.
Kovács Zoltán kormányszóvivő - Fotó - Árvai Károly - Miniszterelnökség
Kovács Zoltán kormányszóvivő – Fotó: Árvai Károly – Miniszterelnökség
A terrorizmussal kapcsolatos kérdésekre adott válaszokból eddig az látszik – folytatta -, hogy a magyarok alapvetően biztonságban érzik magukat, de elképzelhetőnek tartanak terrorcselekményt Magyarországon is. A válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi brüsszeli szabályozás részben lehetővé teszi, hogy “a terrorizmus is megjelenjen mint fenyegetés az illegális migráció kapcsán” – tette hozzá Kovács Zoltán
A sajtótájékoztatón Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Debrecen az egyik legérintettebb terület menekültügyben, és számos megkeresést kapott a helyiektől, akik egyöntetűen úgy vélekedtek, “ez így nem állapot, valamit tenni kell”.
Magyarország azt szeretné, ha Brüsszel nem kényszerítene rá – és más uniós tagállamokra – olyan szabályokat, amelyek lehetetlenné teszik az érdemi fellépést a bevándorlás ügyében – közölte a kormánypárti politikus, aki szerint vagy nemzeti hatáskörbe kell adni a migráció kezelését, vagy az EU egészének kellene megoldást találnia az emberek megelégedésére.
A debreceniek azt a véleményüket is megfogalmazták neki – mondta Pósán László -, hogy fel vannak háborodva amiatt, hogy a magyarországi baloldal a kérdésben nem a magyar emberek oldalán áll, “válogatás nélkül beengednének mindenkit az országba”. Hozzátette, a Jobbik sem kínál megoldást az ügyben.
A debreceni menekülttábor sorsát firtató kérdésre a kormányszóvivő azt hangsúlyozta, hogy Magyarország minden európai kötelezettségét betartja, ezért a debreceni vagy bármely más befogadóállomás bezárásáról akkor lehet szó, ha az európai feltételek adottak. Pósán László megjegyezte, tudomása szerint a tábor most is tele van.
Azzal kapcsolatban, hogy a Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelent információ szerint lezárhatják az ország déli határát a bevándorlók előtt, a kormányszóvivő úgy fogalmazott: “bízunk a legjobban, de készülünk a legrosszabbra is”. Megjegyezte, az unióban szoktak élni a határőrizet visszaállításának jogával. “A magyar kormánynak minden lehetőséget meg kell vizsgálnia” – közölte, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy mást jelenleg nem áll módjában mondani, mert “nincs még az a helyzet, illetve ilyen lépést – az én tudomásommal – semmiképpen nem terveztünk azonnalra”.
A bevándorlásról szóló, már zajló plakátkampányról és egyes hirdetések megrongálásáról Kovács Zoltán azt mondta: a plakátrongálás szabálysértésnek minősül, ezért azt várják, hogy az illetékes hatóságok fogják el a rongálókat.
MTI – Kormány.hu



Rendőrök őrzik a bevándorló-ellenes plakátokat

Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője. Legalább három plakáthoz álruhás vigyázókat küldött a rendőrség.
A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a “baloldali agressziót”. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy “ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére”.
orp
Az Origo szombaton számolt be arról, hogy a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett plakátokat több helyen is lefestették. Akkor megkerestük kérdéseinkkel a Fideszt, hogy kívánnak-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy a plakátok kihelyezéséhez nincs közük, az a kormányra tartozik.
Egy, a Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint az Együtt által megrongált plakátra a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi bevetési osztályáról. A dokumentumok szerint csak ettől az osztálytól még legalább két plakáthoz rendeltek ki álruhás rendőröket.
(origo)
Bal-Rad komm: Most akkor MIT ŐRIZNEK AZ “ÁLRUHÁS” RENDŐRÖK? Magántulajdont? (A reklámhelyek ugyanis magántulajdonban vannak!) Egészen hihetetlen, hogy RENDŐRÖKET VEZÉNYELNEK PLAKÁTŐRZÉSRE! “Álruhában”! Akik mellett akár gyilkolászgathatnak is, de a plakátra kell vigyázniuk! Bámulat!
Ez az egész “plakátbuli” már a bohózat szintjére süllyedt! A LEGDRÁGÁBB-KÖZPÉNZBŐL FINANSZÍROZOTT-BOHÓZAT!
Mi szükség van Budapesten ilyen plakátokra pl? Annyi ott a menekült?
Miért nem a déli határszakasz őrzésére vezénylik a rendőröket és a katonákat? Plakátvigyázás helyett!
Az egész dolog már gyerekes! Ha a döbrögista horda így folytatja, azt fogják elérni, hogy a magyarok elkezdik szeretni a menekülteket a döbrögisták útálata miatt! Arról nem is beszélve, hogy az ellenmaffiák hangosan nyerítenek a vidámságtól! Ekkora kormányzati hülyeség csak éles fegyvert adhat az ellenmaffiák kezébe!

Ez az óriásplakát az M1-es mellett díszeleg! De hogyan juthatnak el odáig a déli határról a menekültek?
npl
NEM ADJUK! MIT HALLGATNÁNK NÉLKÜLE PÉNTEK REGGELENKÉNT?! Ő A MIÉNK! VIDD A LÁZÁRT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése