2015. június 6., szombat

Oroszországnak nem kell Donbassz!

Az olasz “Corriera della Serra” újságírója faggatta Oroszország elnökét egy interjú erejéig.
Vlagyimir Putyin kifejtette, hogy Moszkva minden igyekezete a minszki egyezmények betartatása. Az olasz újságnak elmondta abbéli véleményét, hogy ez viszont hiába célja Oroszországnak, ha az USA és az EU nem törekszik ugyanerre. “Partnereinknek (USA-EU) kellene végre megfelelő nyomást gyakorolniuk Kijevre ez ügyben”-mondta Putyin elnök.
Ekkor jött a “Corriera della sera beugratósnak” szánt kérdése: Tervezi-e Moszkva Donbassz integrálását az Oroszországi Föderációba, mint tette azt a Krím esetében?
Vlagyimir Putyin válaszában a következőket mondta: “A Krímben az ott lakók szavaztak az Oroszországhoz csatlakozásaról. Oroszország akceptálta ezt a döntést. Donbassz népe-a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság lakói-a függetlenség mellett tette le a voksát, és ezt Oroszország tiszteletben fogja tartani. Oroszországnak nincs szüksége Donbasszra!-de segítjük Donbassz talpra állását. Oroszország ezt már többször is kifejezte. A NATO viszont folyamatosan az ukrán témán spekulál, és telepítgeti csapatait Oroszország határai közelébe!”
Donbassz függetlenségi háborúja pedig ma is zajlik a kijevi hódítók ellen. Bár ez jobbára azt jelenti, hogy Valcman bérgyilkoshada ágyúzza Donbassz falvait, városait.
Donyeck “Kujbisev” és “Kijev” negyedei kerültek ma a valcmanista latortüzérség terítékére. De nem kímélték “Oktyrjabszkot” sem. És hát a repülőtér területe! Az állandó szórakozást nyújt nekik.

A népköztársaságiak milicistái-tekintettel a hétvégére-a legtöbb helyen nem is foglalkoznak a jobbára csak latortüzér terrorral. Ha valahol nagyon muszály-odapörkölnek.
pih
Eduard Baszurin ma déli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Kramatorszkban lokalizáltak négy darab “Tocska-U” rakétaindító állás tűzkészültségbe helyezését, míg Ugledar központában hat “Uragan” tettrekész rakétavetőt fedeztek fel.
toc
Telmanovoban ma a latortüzérség terrorja következtében ismét meghalt egy három esztendős gyermek. Édesanyja súlyosan megsebesült.
Lehallgatott valcmanista rádióforgalmazás alapján azt állapították meg a népköztársaságiak, hogy Szcsasztyjéban igen népes amerikai zsoldoshorda tanyázik. A felfedezés örömmel töltötte el, és tettvágyra ösztökéli a milicistákat.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/oroszorszagnak-nem-kell-donbassz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése