2015. június 6., szombat

Donbassz

Már a legderűlátóbb elemzők is “keresztet vetettek a “Minszk 2.0″ nevő valamire, miután Donbassz szinte teljes Maradék-Ukrajnával szomszédos frontvonalán kiújultak a harcok.
Csak Donyeckben tegnap délig 21 civil vesztette életét a valcmanista tüzérterror következtében. Több mint 120-an megsebesültek.

A donbasszi frontok teljes hosszában-Luganszktól-Dokucsajevszkig “zajlott az éjszakai élet”
Szcsasztyéból a “Vjeszelaja Gora” népköztársasági állásai felé lődözött Valcman martalóctüzérsége. A milicisták aknavetpkkel válaszoltak a hegy mögül. Az eredmény nem igazán kérdéses. Amíg a tüzérségek egymással foglalkoztak, két népköztársasági rohamcsapat is meglepit okozott a város déli peremén tanyázó pribékhordáknak.
Tegnap este nyolc óra tájban Peszkiben rohammal kísérletezett a népköztársasági állások ellen a valcmanista horda. A harcok egész éjjel dúltak-az eredmény a megszállók szempontjából “0”!
Szpartaknál hasonló helyzet alakult ki mára virradóan. Dörzsölheti markát a kijevi kincstárnok. Pipálhatja bőszen a zsoldlistát.
A veszteségeket Nyalókakirály latorhada pótolgatja. Új nehézfegyverzet, friss hús a darálóba-özönlik.

Dzserzsinszkbe, Szuhaja Balkába, Velikaja Novoszjelkába és Ugledarba települtek új kijevi nehéztüzérségi technikák.
Donyeck “Metro” kerületét egész éjjel bombázta a latortüzérség. De kijutott a “jóból” a repülőtérnek nevezett romhalmaznak is.
Volnovahából Dokucsajevszk délnyugati városrészét lőtték 152mm-es tarackokkal a latrok. Aztán este kilenc tájban meglepődtek, amikor a nagy zajongás leple alatt megjelent Volnovaha délkeleti latorállásai előtt négy népköztársasági rohamlöveg. Jelentések szerint volt riadalom latorberkekben. Két martalócüteg fegyverzete havárialistára került. Néhány gyengébben futni tudó martalóc ott is letette a kanalat! Végleg.
Sztarognatovka pribékjei Bjelaja Kamenykán keresztül szerették volna késő este meglepni Sztarolaszpa milicistáit. A tudósítás szerint kellemetlen meglepetés érte őket.

Marinyka után megteltek a környék és Harkov hullaházai latortetemekkel. Nincs hely! Már a kurahovoi vágóhíd hűtője is zsúfolásig van megtömve a martalócok hulláival.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/donbassz-19/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése