A Rubikon görög anarchista csoport tagjai élő adás közben hatoltak be az ERT TV-csatorna székházába, és egy közleményt akartak felolvasni, mielőtt összeverekedtek újságírókkal és a biztonsági személyzettel.
A TV-csatorna munkatársai a Ria Novosztyi hírügynökségnek arról számoltak be, hogy kedden a műsorszórás 50. évfordulójának alkalmából voltak rendkívüli programok, ezek közül az anarchisták egy élő adás idejére időzítették támadásukat. A zavarkeltés miatt 11 percen át szünetelt az adás, miután mintegy 20 fő behatolt a TV székház épületébe. Munkatársaik elmondása szerint a szervezet egy közleményt akart élő adásban leadni, de a rendőrség gyors reakciójának köszönhetően perceken belül letartóztatták őket.
A Rubikon csoport korábban számos hasonló akciót hajtott végre görög állami hivatalok ellen. 2015. márciusában a Sziriza párt egy irodáját foglalták el, ahol a magas biztonsági fokozatú börtönök bezárását és egy extrémista csoport tagjainak szabadon engedését követelték. Novemberben pedig Athénban a német nagykövet rezidenciájára támadtak.
Januárban a Rubikon csoport tagjai Athén külvárosában az Új Demokrácia párt vezetői ülését zavarták meg, és megakadályozták a párt vezetőinek újraválasztását. A rendezvény során a szervezet 15 tagja hatolt be a helyszínre, ahol festékbombákat dobáltak szét, használhatatlanná tették a szavazóurnát és a szavazólapokat. A Proto Thema görög napilap akkori beszámolója szerint a támadók egységes fekete öltözetben, arcukat maszkokkal takarva rontottak be a választmányi ülésre, majd a gyors akciót követően robogókkal elhagyták a helyszínt. A szervezet aktivitása a pénzügyi válság során Németország általi nyomásgyakorlás hatására és az újabb nemzetközi hitelek felvételét követően fokozódott.

http://www.hidfo.ru/2016/02/anarchistak-rohamoztak-meg-egy-gorog-tv-csatorna-szekhazat/