Indiában készült fotókkal illusztrálta a brit Times napilap az ukrán országgyűlési választásokról közölt "tudósítást". A nyugati sajtó hazugságáradatának ez a gyöngyszeme a választási eredményeken felül épp azt részletezi, hogy 5 millió ukrán állampolgár amiatt nem tudott szavazni, mert a szeparatisták uralják az érintett területeket. A Times mindezt egy képpel illusztrálja, ami egy Indiában, a Srinagar tartományt védelmező katonát ábrázol, mellette egy tradicionális kasmír viseletet hordó nővel, robogón.
Hídfő.net | Times hazugságkampány
A brit újságírók minden bizonnyal úgy gondolták, úgyse veszi észre senki, hogy a képen nem orosz fegyveres van, hanem indiai, a nyugati média olvasóközönségének meg úgyis mindegy. Így "az ukrán elnökválasztást ellehetetlenítő gonosz szeparatistákat" egy Indiában készült képpel próbálták tovább démonizálni.
Az eredeti kép egyébként 2014 október 27-én készült Indiában, a Srinagar tartományban egy ellenőrzőpont mellett. Hétfőn kasmíri szeparatista csoportok sztrájkot hirdettek, tiltakozván az ellen, hogy 1947-ben az indiai csapatok átvették az irányítást a régió felett. A friss fotó már másnap ment is a brit nyomtatott sajtóba, az oroszellenes hazugságpropaganda részeként.
Az eredeti fotó


http://www.hidfo.net/2014/10/30/lebukott-times-egy-ujabb-hazugsaggal-indiai-fotot-hasznaltak-az-ukran-helyzet