Maradni vagy kilépni?

A parlamenti frakcióval rendelkező pártok képviselőivel találkozott Orbán Viktor és a forgatókönyve szerint parlamenti vitanap is lesz a kvótarendszerről. Szerinte a menekültek elosztását szabályozó kötelező EU-s határozat súlyosan sérti a magyar szuverenitást. Merkel német kancellár és Hollande francia elnök 25 év után ismét együtt szólalt fel az Európai Parlament ülésén, nem véletlenül.
Hozzászólásukból kiderült, hogy az EU jövőjét féltik, mert ha a nemzetek nem találják meg a kompromisszumot az együttműködésre, akkor hanyatlani fogunk, a nacionalista politika tönkreteszi a nemzetek és az EU jövőjét is. Angela Merkel példaképpen megemlítette, hogy 2004-ben a régi tagállamok mennyire féltek a bővítéstől, arra hivatkozva, hogy veszélyben lesznek a nyugat-európai munkahelyek. Nem így lett, az erőfeszítések eredményeként a bővítés inkább jólétet hozott. Ezért nem lehet engedni az önálló nemzetállami cselekvésnek, s ezzel Orbánra célozott, mert a közös problémát csak egységesen lehet megoldani, a kidolgozásban és a végrehajtásban mindenkinek felelőssége van.
Világos beszéd, lefordíthatjuk magunknak, akikhez szólt. Az nem megy, hogy egyes pártok, köztük a Fidesz, a menekültkérdést saját politikai céljaira használják fel és népszerűségük növelése érdekében a közös Európai gondolkozást annak rendelik alá. Ha 2004-ben a bővítést ellenzők is így tettek volna, soha sem lettünk volna az EU tagja. Csaknem félmillió magyar volt kénytelen a nyugati, gazdagabb országokban munkát keresni, éppen Orbánék gazdaságpolitikája és a társadalom nagy részének szegénységbe taszítása miatt. Miért gondoljuk, hogy ez tetszik Nyugaton mindenkinek? Ha nem kapnánk meg az EU-s fejlesztési forrásokat, akkor Orbán rendszere már régen összeomlott volna, hiszen csak az a pénz biztosítja fejlődésünket, ha lehet egyáltalán fejlődésről egyáltalán beszélni. Az előnyöket zsebre tesszük, a hátrányokból kimaradunk. Sokáig ezt a magatartást az EU gazdagabb országai nem fogják tűrni. Akkor aztán lehet majd népszavazást tartani, maradunk, vagy kilépünk az Unióból, Nyugatot vagy Keletet akarunk? Kíváncsi lennék a válaszra.
Dr. Molnár István
(Népszava)

Bal-Rad komm: VÉRLÁZÍTÓ HANGULATKELTÉS!-részigazságok fölsorolásával, döntő részletek elhallgatásával.
Az Európai Unió KIMONDOTTAN JÓL JÁRT a keleti terjeszkedéssel. Nemzetgazdaságokat darált be, piacokat kaparintott meg! Ezen hódítások nélkül összerogyott volna! (Most látszik igazán, az Oroszország elleni szankciók nyomán, hogy Kelet-Közép-Európa legyarmatosítása nélkül mi lett volna az EU-latorszövetség sorsa!)
Hamis állítás CSAK Döbrögiék nyakába varrni a magyar gazdaság megszűnését és a nyomort, ami miatt TÖBB MINT FÉLMILLIÓ MAGYAR kitántorgott Nyugat-Európába, megélhetést keresve!
Hamis állítás, hogy az EU-pénzek tartják életben a “magyar gazdaságot”! MAGYAR GAZDASÁG NINCS, az EU csak öncélú infrastruktúrális fejlesztésekre fordítható pénzeket csorgat vissza Magyarországra! A közterületek, középületek leburkolása-szépítése, utak-vasutak építése az EU-kényelmi céljait szolgálja, a NEM LÉTEZŐ MAGYAR GAZDASÁG fejlesztését nem!
Abban kétségtelen igaza van az atlantista érvelésnek, hogy az EU-s pénzek nélkül Döbrögi rendszere már összeomlott volna! MÁS KORMÁNY ALATT IS ÖSSZEOMLOTT VOLNA!-ÉS ÖSSZE IS FOG!
Egy MERRE TOVÁBB MAGYARORSZÁG?-népszavazás eredményén pedig az atlantisták alighanem megdöbbennének!
Az atlantista törekvések szerint “…Ezért nem lehet engedni az önálló nemzetállami cselekvésnek…”
Pedig aggodalmaik és erőfeszítéseik dacára EZ BE FOG KÖVETKEZNI! MAGYARORSZÁGON IS! MERT EZ GARANTÁLJA CSAK EURÓPA TÚLÉLÉSÉT!
Döbröginktől viszont nem kell félteniük az EU-egységét! Jobban fél az a MAGYAR NEMZETI TÖREKVÉSEKTŐL, mint az EU-tagsággal járó kötelmektől!
Kéretik hát a pávatáncot nem összekeverni a csárdással!