2015. október 9., péntek

Perbe fogják Angela Merkelt: embercsempészet miatt

Az Alternatíva Németországnak “euroszkeptikus” párt  embercsempészet vádjával pert indít Angela Merkellel szemben. A kancellár idén összesen másfél millió migránst juttatott be Németországba.
A párt vezetője pénteken követelte, hogy a német kormány;
  • azonnal állítsa le az országba irányuló migránsáradatot,
  • állítsa vissza a teljes határellenőrzést, és
  • erősítse meg a rendvédelmi szerveket.
Alexander Gauland a párt honlapján megjelenő közleményben kijelentette; elfogadhatatlannak tartják Angela Merkel azon döntését, hogy engedélyezte újabb több ezer migráns Magyarországról Németországba érkezését. A pártvezetés kijelentette, hogy a kancellár ezzel súlyos mulasztást követ el, és az általa hozott politikai döntések embercsempészetnek minősülnek.
A párt alelnöke, Frauke Petry kijelentette, hogy Németország kapacitása végéhez ért, több migránst nem tudnak befogadni, ugyanakkor a válsághelyzet azt is egyértelművé tette, hogy a kormány képtelen a többségi lakosság érdekeit szem előtt tartani.
A német hatóságok eddig egy év alatt összesen 800 ezer migráns érkezésére számítottak, de a hét folyamán módosították az értéket másfél millióra; 2015 január 1-jétől december végéig összesen 1500000 migráns érkezhet Németországba.
Bajorország vezetői a napokban egyértelművé tették, hogy a befogadás politikája véget ért; amennyiben a szövetségi kormány nem hajlandó lépéseket tenni a bevándorlás teljes leállítására, Bajorország lezárja határait, és a vonatokkal érkező migránsokat Németország más régióiba irányítják át.


http://hidfo.ru/2015/10/perbe-fogjak-angela-merkelt-embercsempeszet-miatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése