Petro Porosenko ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin világkáoszt akar, és megdönti a világrendet.
Az ukrán elnök a BBC amerikai sajtóorgánumnak nyilatkozva kijelentette, hogy Oroszország a szíriai beavatkozással “aláássa a világrend biztonságpolitikai alapjait”, és “globális instabilitásra” törekszik. Porosenko emellett azzal riogatta az amerikai adófizetőket, hogy Vlagyimir Putyin világkáoszt akar, mert “az emberek nem támogatják őt”. Elmondása szerint Ukrajnában mindenhol orosz katonák vannak, és ők a felelősek mindenért.
Petro Porosenko a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint 3%-os támogatottsággal bír. Az ukrán lakosság alig harmada részlegesen támogatja Porosenkot, vagyis egyes döntéseivel egyetért, más intézkedéseit pedig kifejezetten elutasítja. A német sajtó nagyságrendileg hasonló adatokkal számol: augusztusban a Der Tagespiegel szerint Petro Porosenko blokkja 23,5%-on állt, így egy előrehozott választáson elbukna.
Az ukrán elnök támogatottsága fokozatosan csökken, és az utóbbi hetek során újabb botrányok ehhez csak hozzájárultak. Szeptember 24-én a német WDR5 rádió arról számolt be, hogy Petro Porosenkot az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei kellett eltávolítsák egy Kijevből Moszkvába induló civil repülőgépjáratról, mert az öntudatlanságig lerészegedett, és arra utasította a személyzetet, hogy azonnal repüljenek vele az orosz államfőhöz. A rádió munkatársa, Christina Nagel szerint Porosenkoval kapcsolatban már több alkalommal gyanússá vált, hogy szenvedélybetegség miatt viselkedik furcsán nyilvános rendezvényeken, és számos politikai nyilatkozata arról árulkodik, hogy nem rendelkezik józan belátással.
A Kijevben hatalomra jutott radikális atlantista csoport számára ez lesz a második tél, amikor képtelenek voltak gondoskodni az ország téli fűtéséről. Idén több millió ukrán otthonában amiatt nem lesz mínusz 22 fok, mert idén is orosz gázt kapnak, amit az Európai Unió fog kifizetni. Az ukrán vezetés külső ellenségkép felmutatásával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy alkalmatlan a kormányzásra, és kiárusította a nemzeti vagyont az amerikai befektetőknek, beleértve az ország teljes energiaszektorát is.


http://hidfo.ru/2015/10/porosenko-mindenhol-ott-vannak-ok-a-felelosek-mindenert/