eml
Tavaly január 22-én éppen a reggeli csúcsforgalom idején Donyeckbe belopózó és egy szemetes kukákat szállító teherautóba, a magukkal hozott kézi aknavetőkkel együtt elrejtőzve, ukrán diverzánsok rakétát lőttek a város Bosse (Bossze) kerületében, egy trolibusz végállomására (és környékére). Egy trolibusz éppen beállt a megállóba, amikor a lövedék becsapódott. A járműben utazó emberek, illetve a megállóban várakozók közül 13 ember meghalt.
dál
Donyeckben a vérengzés évfordulóján emlékművet avattak tegnap. Mintegy ötezer helybéli gyűlt össze emlékezni az egy évvel ezelőtti mészárlás áldozataira.
deme
A gránitból készült emlékművet Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke avatta fel rövid beszéddel, katonai díszsortűzzel.
zcsava
Nem az emlékműavatást kívánta ünnepélyessé tenni a maga sortüzeivel Valcman latorhada, amely Donyeck “Kirov” városrészét aknavetőzte tegnap. Szpartak, a repülőtér, és Sztaromihajlovka aktív ostroma mellett. Ebben Krasznogorovka latortüzérei jártak élen.
Észak-Zajcevoban “üzemi baleset” következett be. A Gorlovkát bombázó pribékek aknavetője nem üzemszerűen működött. Egy hordatag hóba harapott, egy 33 esztendős cimboráján túlóráznak a sebészek. Két másik latoregyed viszonylag ép bőrrel, de komoly légnyomáskárosással kötötte be a műszaki hibát.
Donyecktől délre is zajlott az élet a pufferzóna mentén, egészen Sirokinoig.
Északon a Luganszki Népköztársaság területén is ébredeztek a valcmanisták. A “Bahmutka” autópályaszakaszon próbálgatták aknavetőstudományukat, de néhány latortank is felbukkant a közelben. Meggyőzte viszont őket egy népköztársasági RPG, hogy talán mégsem kéne ezt a helytelen magatartást tanúsítaniuk. Mindhárom tank komolyra vette a figyelmeztetést, és a találatot kapott kivételével elszeleltek. Annak személyzete meg a népköztársaságiakat boldogítja tovább. De állítólag kórházi helyet nem foglalnak. Megúszták egy kis megpörkölődéssel-karcolással.

http://www.balrad.com/2016/01/23/donbassz-114/