Obama éppen akkor hízelgett Iránnak, amikor Irán a nagyméretű hadgyakorlatot tartotta. A hazai hírekben Obama üzenetét is elhallgatták, ami egy nevetséges mézesmadzag.






_________________________________
Az első képen a Győzelem nevű tengeralattjárójuk, míg az utolsó képen egy nagyhatótávolságú és teljesítményű drónjuk, amely 4500 km-re képes menni.
Kép: Obamaki a PressTV címlapján
OBAMAKIT IRÁNBAN HÜLYÉNEK NÉZIK
Barack Obama amerikai elnök elismerte, hogy Irán hamarosan "nagyon sikeres regionális hatalom" lehet, ha megszületik a hosszú távú nukleáris megállapodás Irán – Amerika- EU között. "Ezáltal egy esélyt kapunk arra, hogy rendben lesz a világban Irán megítélése”- ezt mondta Obama egy interjúban NPR News-nak, amelyet a Fehér Házban adott december 18-án. Az interjúban Obama kifejtette, hogy szerinte Iránnak meg kell ragadnia ezt a lehetőséget, hogy hosszú távú szerződést kössünk, hogy feloldjuk a szankciókat. "Ha ezt megteszik, akkor hihetetlen tehetséggel elérhetik a forrásokat és ez hozzájárulna ahhoz, hogy Irán egy nagyon sikeres regionális hatalom lenne a térségben, amely a nemzetközi normákat és a nemzetközi szabályokat betartja, s ez jó lenne mindenki számára" – mondta az amerikai elnök. (pressTV részlet)
A PERZSÁK MÉG NEM VÁLASZOLTAK
Elképesztő az a cinizmus amit Obama üzent. Miért nem Izraelnek üzent az atomfegyvereiről és a nemzetközi törvények betartásáról. Éppen most szavazta le az ENSZ BT az USA nyomására a palesztin állam megvalósítását. Obama ezt a nevetséges üzenetet éppen akkor eresztette el, amikor látta Irán nagyméretű hadgyakorlatát. Úgy látszik Amerika – eddig még – nem merte az iráni katonai gyakorlatot provokálni. Irán erre a cinikus és nevetséges üzenetre még nem válaszolt. Kép: az Orientalista oldal képei az iráni hadgyakorlatról.


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/obama-h%C3%ADzelgett-ir%C3%A1nnak