A Pentagon állítása szerint nem tervezi, hogy Ukrajnába szállítaná az Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélozott harcjárműveket. A Pentagon szóvivője, Venassa Hillman alezredes a "mindent tagadni" politikájának megfelelően kijelentette, hogy "jelen pillanatban nincsenek tervek az amerikai MRAP páncélozott járművek Ukrajnába szállítására vonatkozóan."
Hídfő.net.ru | MRAP
Az amerikai védelmi minisztérium azonban láthatóan terveket szövöget a leamortizált ukrán páncélos állomány feltöltésére, ami hatalmas profitot jelentene az amerikai cégeknek. Kabul nemrég információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy az aknavédelemmel ellátott harceszközöket nagy számban Ukrajnába szállítják, az ukrán védelmi minisztérium kérésére.
Tehát, az évek során Afganisztánban felhalmozott amerikai páncélos haderő Ukrajnába lenne átcsoportosítva. Oroszország határára, és nem mellesleg Magyarország határára, az Egyesült Államok határaitól még így is több mint tízezer kilométerre. Afganisztán elnöke szerint Barack Obama személyes utasítására szállítják Ukrajnába az Afganisztánban maradt amerikai haditechnikát.