Újból akadozik a Franciaország és Anglia közti vonatközlekedés, miután a EuroStar járatok le kellett álljanak a csatorna-alagútba bejutó illegális bevándorlók miatt.
A Sky News jelentése szerint a járat utasai arról számoltak be, hogy értesítették őket; behatolók vannak az alagútban, és átmenetileg állnak a vonatok. Azt követően órákon át az alagútban kellett várakozniuk, ameddig a hatóságok összefogták a vonatsínen gyalogló afrikaiakat.
Az esetről a EuroTunnel is közleményben beszámolt, ők egy óra késést említettek. Ehhez hasonló fennakadások azonban napi rendszerességgel történnek a két ország közti közlekedésben, mióta az illegális bevándorlók átjutnak a védelmi övezeten és behatolnak a vasúti alagútba. Az eset következményeként újra megerősítették a vasúti csomópont védelmét Calais területén.
A csatorna-alagút védelmét az utóbbi hónapok során új kerítésekkel erősítették meg. Korábban éjszakánként több mint kétezer behatolás történt a védett területre – a kerítés azonban tizedére csökkentette a behatolók számát, mostanra alig kétszáz személyt fognak el naponta. Azok a bevándorlók viszont, akik a fokozott biztonsági intézkedések ellenére is átjutnak az őrizeten, majd gyalog elindulnak Anglia felé, fokozottan hajlamosak a fizikai agresszióra.


http://hidfo.ru/2015/08/vonatsinen-gyaloglo-afrikaiak-miatt-akadozik-a-kozlekedes/