2015. május 30., szombat

Donbassz

Donyeckben a lakosság aggodalommal lesi-figyeli a meteorológiai jelentéseket. Merről fog fújni a szél? Ha északi irányból, akkor bizony rosszra kell készülni.
A repülőtér ugyanis északra van Donyecktől. A reptér pedig már egy hatalmas hullatároló. A legóvatosabb becslések szerint is legkevesebb ezer latorhullát gyűjtöttek ott egybe a népköztársaságiak abban a reményban, hogy a kijevi junta kezd valamit velük. De a kijevi hatalom egyszerűen nem hajlandó saját szemetét elszállítani. A jó idő meg beköszöntött. Az északi szelek pedig dögletes bűzt terelnek Donyeckbe. A milicisták lassan már átmennek gyepmesterbe, mert a szagok meg a kóbor kutyák hadait csábítgatják kiadós lakomázásra.
A DNR hatóságait Valcmanék választás elé állították. Nekik kell megoldaniuk a szemét eltakarítását. Valahogy.
Tegnap egyébként ismét érzékeny veszteséget szenvedett a latorhad. “Maradék-Ukrajna Hőse”-Szergej Kulcsickij generális is rajta volt azon a helikopteren, ami Szlavjanszk határában késő délután “ismeretlen okból” lezuhant.

A fertelmes hiéna ott pusztult!
Donbassz frontjain mára virradóan és ma délelőtt jobbára csak a középső frontszakaszon-Donyeck környékén-voltak/vannak kisebb összecsapások, és a már “megszokott” valcmanista latortüzérségi terror.
Krasznogorovka és Sztaromihajlovka térségekben tüzérségi tűzpárbajok zajlanak jelenleg is.
Oktyrjabszk falut, a donyecki repteret, és Donyeck néhány kerületét is elérik a latorgránátok.
Marinyka milicista állásait is bombázta Valcman latortüzérsége. Szerencsére áldozatokat, sebesüléseket nem követeltek idáig a támadások.
Sirokino környékén éjjel-nappal vannak kisebb összecsapások.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/donbassz-17/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése