Egy svéd nőt és egy brit férfit tartóztattak le a hatóságok, mert Washington térfigyelő kameráinak közel 70%-át lekapcsolták egy hackertámadással, napokkal Trump beiktatása előtt.
Az amerikai kormány kérésére dél-Londonban letartóztatták a két személyt egy hackertámadás miatt, melynek részeként Washingtonban 187 biztonsági kamerából 123-at lekapcsoltak. Az amerikai hatóságok úgy gondolják, ez a hackertámadás előkészülete lehetett valaminek, ami Donald Trump beiktatásakor történt volna.
A beiktatási ceremónián 28000 egyenruhás volt készenlétben és mintegy 900000 fős tömeget kellett ellenőrizniük. Donald Trumpot emellett 900 titkosügynök védte a beiktatás napján.
Ez a készültség nem véletlen: korábban a Demokrata Párt holdudvarához tartozó értelmiségiek nyíltan beszéltek annak lehetőségéről, hogy meg kellene gyilkolni az új elnököt. Szélsőséges liberális weboldalakon szintén terjedtek olyan vélemények – esetenként szerkesztőségi állásfoglalás formájában is -, miszerint Trump diktátor, és a demokrácia védelmében meg kellene gyilkolni.
Amennyiben a beiktatás napján sikeresen lekapcsolják a térfigyelő kamerákat, ez egy komoly biztonsági rést okozott volna, emellett megnehezítette volna az elkövetők elfogását is. Az amerikai hatóságok január 12-15 közt észlelték, hogy a Washington DC területén működő térfigyelő kamerák mintegy 70%-a nem működik. Az ügyben nyomozás indult, majd kiderült, hogy a támadók egy kifinomult vírussal megfertőzték a biztonsági kamerák vezérlőrendszerét. Washington rendőrfőnöke, Peter Newsham elmondása szerint a biztonsági kamerák több mint 48 óráig voltak kikapcsolt állapotban.

http://www.hidfo.ru/2017/02/igy-akartak-meggyilkolni-trumpot-a-liberalisok/