2014. július 4., péntek

Bukóban a “B”-terv?!


Donbasszban tegnap kora este óta “hirtelen viszonylagos csend lett.” Jelen állás szerint bukni látszik Valcman “B”-terve! Legalábbis annak katonai része.
Nézzük az esti-éjszakai történéseket.
Nyikolajevka a földdel egyenlő. A romokat este még tisztes távolból lövöldözte a latortüzérség. Az éjszaka azonban egy teljes tábori üteget megsemmisitettek a donbasszi ellenállók. Éjjel egy órakor ennek a bérgyilkosbandának legalább harminc egyede tért meg teremtőjéhez-milicia segédlettel. A széjjelfutottakra szintén szomorú sors vár majd, ha napközben nem a sajátjaikra bukkannak. Márpedig jó eséllyel találkoznak felbőszült civilekkel és milicistákkal a sűrűn előforduló erdős részeken.
Иллюстрация: uainfo.org
Kramatorszk ostroma szintén lecsendesült, és az ostromgyűrű megritkult. Ehhez természetesen volt “némi köze” a DNR miliciáinak. A közeli Lomjaty és Nyikolajivka felszabaditása nagy mértékben “tehermentesiti” a várost, amelynek repülőterén még mindig vagy 150 lator van szigorú gyűrűben.
Viszont az éjszaka tüzérségi ostrom nélkül telt el, csak távoli gépfegyverropogás hallatszott.
Szeverszk szintén csendes éjszakát tudhat maga mögött. A latorhorda nem tudta megtörni a város védelmét, pedig rengeteget áldoztak rá. Legalább kéttucatnyi nehéztechnika pusztult el, és senki nem tudja megmondani mennyi lator. Szeverszkben tegnap három milicista esett el, és meghalt öt fegyvertelen civil.
Sznyezsnojénál már késő délután menekülésre vette a dolgot a latorhorda. Erre komoly okuk volt, hiszen szinte a semmiből kapták oldalba a tenkjaikból és BTR-jeikből lövöldöző zsoldosbandát a Felszabaditó Hadsereg csapatai. Az első csapásban felrobbant négy tankjuk, és két BTR. Azokban meg bérgyilkosok tartózkodtak. Jelentések szerint a tűzben-füstben ide-oda rohangászó latrok nem jelentettek komolyabb veszélyt a milicistákra. A végelszámolásnál nyolc banditát olvastak össze a mezőn. Hogy a tankokban és a BTR-ekben mennyi veszett oda?-azt nem nézték meg. Viszont itt elesett két milicista, kettő pedig súlyosan megsebesült. Az egész sznyezsnojei akciót tizenöt milicista hajtotta végre.
Luhanszknál, és Rubezsnojénál megszűntek a harcok. Az éjszaka nyugodtan telt.
A határátkelők megszerzésének kisérleteivel kudarcot vallottak a latorhordák. Rengeteg bérgyilkos odaveszett, és hatalmasak a technikai veszteségeik.
Donyeckben tegnap a körbezárt repülőtérre késő délután egy meg nem nevezett tipusú harci gép kisérelt meg leszállást. Füstölt nagyon. Ám a DNR nem számolt be légvédelmének tevékenységéről, igy nem tudni, hogy a gépet találat érte, vagy műszaki hiba?
Valószinűsithető az utóbbi, hiszen légi latortevékenységről Donbasszból tegnap nem érkezett jelentés.
A valcmani “B”-terv látványos eredményei tegnap végre bejárták a világ maintream-médiáit. A közvéleményt sokkoló felvételek és képek talán végre felnyitják a világ-de különösen Ukrajna népének a szemét arra a kegyetlen emberirtásra, amit az USA és a latorszövetségesei által felbujtogatott és apanázsolt kijevi hiénahatalom művel Donbasszban.
crimes-of-the-Ukrainian-army-Eastern-Ukraine-1

rom

Valószinűsithető, hogy a televiziókban sugárzott sokkoló felvételek is közrejátszottak abban, hogy Merkel kancellárasszony és Hollande francia elnök már-már könyörgőre fogta Putyin elnök felé a dolgot: segitsen már tető alá hozni egy béketervet, és vesse latba befolyását a donbasszi ellenállóknál egy fegyvernyugvás érdekében.
Az amerikai külügy ezidáig hallgat. A Donbasszal kapcsolatos többszöri-egyenesen kacagtató hülyeségeket mondó Jane Psaki szóvivő (több esetben az Oroszországba menekülő civileket a FEHÉROROSZORSZÁGI TENGERPARTRA IGYEKVŐ UKRÁN TURISTÁKKÉNT aposztrofálta) most nem látta szükségét a megszólalásnak a szörnyű képek láttán. Valcman udvartartása “pilótahibával” magyarázza az eseményeket. Arról nem szóltak, hogy a már lassan két hónapja zajló donbasszi háborúban az ukrán légierő mindössze NÉGY ALKALOMMAL került bevetésre. (Igaz, ezen a négy harci bevetésen hat harci gépet elvesztettek!) A két hónapja városokat és falvakat rommá lövő latortüzérség munkájának “eredménye” pedig irányzói hiba?
A világ lassan kezd rádöbbenni a Majdan “lényegére”-és a “B”-terv “eredményeire”. Amelyek szorosan összefüggenek! A nyugati világ is kezdi felismerni, hogy félmillió ember Donbasszból talán mégsem  nyaralni ment a belorusz tengerpartra!
Беженцы глазами жителей Западной Украины

http://balrad.wordpress.com/2014/07/04/bukoban-a-b-terv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése