2014. július 4., péntek

Radioaktív szivárgás Izraelben?

Az izraeli hadsereg twitteren figyelmeztetést adott ki, miszerint radioaktív szivárgás történhetett egy kísérleti atomreaktorban, - az üzenet jókora pánikot keltett, mire észrevették és törölték a bejelentést. A Szíriai Elektronikus Hadsereg vállalta magára a támadást, mint kiderült, semmilyen nukleáris szivárgás nem történt, hanem a hackercsoport sorban feltörte az izraeli hadsereg online médiafelületeit és több helyen kiadták az üzenetet.
Csütörtökön sorozatos rakétacsapások érték dél Izrael területét, de a hivatalos nyilatkozatok szerint egyik sem érte el a Dimona kísérleti telepet. A sorozatos rakétacsapásról szóló hírek azonban elegek voltak ahhoz, hogy megalapozzák a radioaktív szivárgásról kiadott hírek hihetőségét.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg 2011-ben kezdett nyilvánosan működni. Hivatalosan nem ismerik el a kormánnyal folytatott együttműködést, független csoportként definiálják magukat, mely az ország elleni agresszív beavatkozás hatására, hazafiasságból kezdte meg tevékenységét. 2013-ban több olyan nagy nyugati médiavállalat elleni támadásért is vállalták a felelősséget, mint a New York Times, a Washington Post, a Huffington Post és a Thomson Reuters.
Korábban szintén a SEA tevékenységének köszönhetően került ki az Associated Press hírügynökség Twitter oldalára egy álhír, miszerint Barack Obama halálosan megsebesült egy a Fehér Ház elleni terrortámadásban.

http://www.hidfo.net/2014/07/04/radioaktiv-szivargas-izraelben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése