2014. július 4., péntek

“Döcödve”-de haladó “B”-terv-menekitésre(?)kész repülőgépek Kijevben!

A donbasszi erők a mai nap folyamán igyekeznek “kezdeményezni”! Az alábbi videon egy aknavetős szakasz lepte meg a latorhordát Luhanszk közelében délelőtt.
Igor Sztelkov ma délelőtti bejelentésében megerősitette. A “B”-terv életbe léptetése óta Szaurovka, Szaur Mogilja, Dmitrijevka, Sztyepanovka, és Marjonovka térségében VALÓBAN MINTEGY EZER civilt gyilkolt le Valcman zsoldoshordája.
térA Bal-Rad (egymástól függetlenül) több informátorától is olyan hirhez jutott, miszerint Kijev “Boriszpol” repülőterén rohamtempóban készitenek elő négy darab “VIP”-repülőgépet. Hatalmas a rohanás! Nem tudni még hogy kik akarnak távozni és hová?-de valakiknek sürgős mehetnékjük támadt!
(Tegnapelőtt Moldova kijevi nagykövete Ion Stevile úgy nyilatkozott, hogy több nagykövetség is felkészült az ukrán fővárosból a gyors távozásra, mert tartanak valami “súlyos dologtól”!)
Ha ehhez az értesüléshez még “hozzácsapjuk” a kijevi külügy környékéről származó azon hirt is, miszerint akár két napon belül orosz békefenttartó csapatok léphetnek Donbassz területére, már érthető is, hogy miért a sietség “Boriszpolon”?
A Luhanszki Népköztársaság kormánya ma délelőtt lemondott. A kabinet az új kormány megalakulásáig ügyvivői kormányként működik. A hirt Valerij Bolotov jelentette be ma délelőtt Luhanszkban.
A Donyecktől mintegy húsz kilométerre északnyugatra fekvő Karlivka, valamint Krasznohorivka település irányából ágyúzás hallatszik.
Donyeckben viszont ismét harcok kezdődtek a repülőtér birtoklásáért. Ismert, hogy a város a Felszabaditó Hadsereg ellenőrzése alatt áll, a repülőtéren viszont mintegy 1500-2000 hiéna van bekeritve. Már lassan egy hete, viz nélkül és ürülékben “úszva”
A Luhanszk-régióbeli Metallisztot ugyan MÁR szinte teljesen földig rombolta Kijev zsoldostüzérsége, de azért ma ismet elkezdték lőni a romokat.
Mindenesetre elmondható, hogy a valcmani “B”-terv-ha döcögősen is-de halad Donbasszban!


https://balrad.wordpress.com/2014/07/04/docodve-de-halado-b-terv-menekitesrekesz-repulogepek-kijevben/


Kramatorszk térségében kilenc kerekesszékes mozgássérült embert gyilkolt le Valcman hiénafalkája.
25 mozgássérült áttelepitését segitette (volna) elő a Donbass-Odessza Barátság-hid. A rokkantakat Kramatorszkból autóbusszal akarták éppen Odesszába utaztatni, amikor Kramatorszkon kivülre érve tüzérségi gránátok csapódtak be az út szélén. A busz ekkor megállt, és a mozgássérült utasait bemenekitették egy házba.
Miután mindenki bent volt, egy gránát “telibe találta” az épületet. Kilenc kerekesszékes ember azonnal meghalt. 15 túlélőt-köztük három súlyosan sérültet is-Harkovba menekitettek.
Gyevjatykino falu (Oroszország) mellett, a határsávban készült forgatni az “5-ös Csatorna” televiziós stábja. Vitalij Voronyin és Igor Bobcsinszkij a menekülőkről, és az egyre gyakoribb, és egyre durvább “átlövésekről” akart forgatni, amikor észrevették, hogy figyelik őket ukrán oldalról ukrán katonák, akik két ágyú körül álltak.
gyev
Néhány perccel későb az ágyúkból tüzet nyitottak-egyenesen át-Oroszország irányába. A forgatócsoport mindenét eldobálva menekült. Visszaemlékezéseik szerint legalább nyolc lövést adtak le az ukránok. A lövöldözésre érkezett az orosz határőrszolgálat, amely kimentette őket a veszélyes helyzetből. Csak káromkodtak.
Luhanszkot is ágyúzta ma a latortüzérség. Egy iskolát és a város kórházának onkológiai részlegét érték találatok. Az iskolánál nem történt szekélyi tragédia, a kórháznál viszont két civil meghalt.
Szergej Lavrov orosz, és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter ma délelőtt telefonon hosszan értekeztek a Kelet-Ukrajnában (Donbasszban) kialakult helyzetről. Ezt követően Moszkvában ma délután az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma rendkivül kemény hangvételű állásfoglalásban sorolta fel a Donbasszban elkövetett kijevi bűnöket. Az állásfoglalás végén az orosz külügy FELSZÓLITOTTA A KIJEVI JUNTÁT AZ ERŐSZAKOS, RENGETEG POLGÁRI ÁLDOZATOT KÖVETELŐ TERRORTÁMADÁSOK LEÁLLITÁSÁRA!
(De hogy mennyire komoly lehet a dolog: Prágában ma kora délután a cseh vezérkari főnök Jan Ruzsicsko bejelentette: a cseh hadseregnek elfogyott a lőszere! Nincs! A kormány visszafogta a hadikiadásokat, a rendelkezésre álló fejlesztési pénzeken új fegyvereket szereztünk be-de lőszerre már nem futotta! Úgyhogy sorry-Mr! Nem lövünk! Legalább a csehek igyekeznek “kibújni” kellemetlen dolgok alól!)
A Fekete-tengeren pedig NATO lopózkodás zajlik a mai naptól. amerikai, bulgár, görög, román, és török haditengerészeti egységek erőszakoskodnak arrafelé a mai naptól, valami Breeze-2014″ nevű ocsmányság név alatt. Egészen június 13-ig.
Megtehetik-nemzetközi vizeken.
В Черном море начались учения ЧФ России
De hogy ennél tovább ne lépjenek, az orosz Fekete-tengeri flotta néhány hajója is “elnéz” arrafelé. Alekszander Vityko flottaparancsnok úgy nyilatkozott, hogy dolguk van arrafelé!
haj

https://balrad.wordpress.com/2014/07/04/donbassz-mai-hirei/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése