Donbassz mára virradó éjszakája gyakorlatilag folytatása a tegnapi napnak. Talán annyi a különbség, hogy Mariupol környékén-Telmanovonál-is kezd “élénkülni az élet”!
lesz

A mély gyászban szenvedő Valcman bérgyilkosai egész éjjel tüzérségük mindenféle fegyverével lőtték Donyeck északnyugati-nyugati szektorait. Mára virradóan legfőként a “Metro”-kerület szenvedett, de kijutott a “jóból” Kujbisevnek is.
pfá

A repülőtér sincs kiváltságos helyzetben. Folyamatos az ostroma.

Gorlovka maga a pokol. 72 órája a latortüzérség folyamatosan lövi.
rom

(Никитовкa)Nyikitovka lakóival is ismertették szándékaikat a valcmanista bérgyilkosok. A faluból érkezett jelentések szerint az este tíz óra tájban kezdődött latortüzérségi támadásban nyolc helybéli civil meghalt.

A népköztársaságiak hírszerzése szerint 15-én terveznek Nyalókakirályék egy átfogó támadást Donyeck ellen.

A “Fehér Konvoj XI.” kipakolt. A kamionok tegnap kora délután visszatértek Oroszországba.
hum1
hum6
hum7
hum2
hum5
hum4
hum3

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/donbassz-mara-virradoan-2/

“A folyamatok alapján kijelenthetem, hogy Kijev elállt a “tűzszünettől”- nyilatkozta ma Alekjszander Zaharcserko a Donyecki Népköztársaság elnöke.
“Szombaton és vasárnap a megszállók Donbassz területén 82 helyen több tucat ártatlan civil halálát okozó tüzérségi támadást hajtottak végre. Fegyveres erőink szembeszálltak a betolakodókkal, és az utóbbi két napban valamivel több mint kétszázat közülük megöltünk.”-tájékoztatott Alekszander Zaharcsenko.
Baljós nyilatkozatot tett ma Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, miután megbeszélést folytatott Edgars Rinkevich lett kollégájával.
lvr
“Információink vannak arra vonatkozóan, hogy Kijev a donbasszi konfliktus katonai megoldását szorgalmazza már a közeljövőben, ami katasztrófával egyenlő”-mondta az orosz külügyminiszter ma a TASZSZ hírügynökségnek.
Ma egyébként Gorlovka és Donyeck a legvadabbul ostromlott két donbasszi város, de az egész térségben minden fronton kemény összecsapások zajlanak.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/kijev-elallt-a-tuzszunettol/