Soros György amerikai zsidó milliárdos ma Ukrajnába érkezett, hogy feltételeket szabjon az atlantista kormánynak egy újabb hitelprogramért cserébe. A sajtó szerint ukrán képviselőkkel fog találkozni - pontosabban, ukrajnai képviselőkkel, mert az ukrán minisztériumok élére külföldi állampolgárokat neveztek ki - és ebből a célból már ki is bérelt egy ötcsillagos szállodát. Anna Gopko, a parlament külügyi bizottságának vezetője látható csodálattal jelentette be, hogy a befektető Ukrajnába érkezik. Úgy fogalmazott, Soros azért jön, hogy megossza az ő eredeti ötleteit az ország lakóival.
Hídfő.net.ru | Soros György
A találkozó mostanában kezdődik meg, Soros György többek között korrupcióellenes harcról fog beszélni, amit ő majd anyagilag támogat, cserébe néhány "reformért". Feltehetőleg úgy jár el mint Kolomojszkij; kiszemelt magának néhány befektetési tényezőt, például állami nagyvállalatokat, amiket a reformok keretén belül majd privatizálni kell. Cserébe támogatja a korrupcióellenes harcot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy korrupciós ügyekre hivatkozva teljesen legitim módon eltávolítanak majd olyan politikusokat, akik a Sorossal üzletet kötő politikusoknak útjában állnak. Állami vagyonért cserébe politikai hatalom - jelenleg ugyanaz zajlik Ukrajnában, ami Magyarországon a rendszerváltást követően.
Soros György a múlt hét folyamán azt is kijelentette, hogy Oroszországban elkerülhetetlen az államcsőd. Szerinte az alacsony olajárak és a szankciók elpusztítják Oroszországot, és emiatt felszólította a nyugati országokat, hogy tartsanak ki, és további pénzösszegeket adjanak az ukrán kormánynak (ami a litván államfő szerint háborúban áll Oroszországgal, aki viszont Európával áll háborúban). A politikai helyzet ennél groteszkebb már nem is lehetne, mindenesetre Ukrajna további 50 milliárd dollárt kap évente, mert Soros szerint ennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy a nyugat befolyása alatt tarthassa az országot.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/12/soros-reformokert-cserebe-legalis-politikai-leszamolas