Ezt közölte Francois Hollande elnök a franciaországi zsidó szövetség vezetőjével. Az államfő azt is elmondta: a nagy szolidaritási felvonulás után, melyen több mint 50 külföldi államférfi is részt vesz, ellátogat Párizs központi zsinagógájába.

A francia rendőrség minden körülmények között garantálja a zsinagógák és zsidó iskolák biztonságát!- hangsúlyozta Francois Hollande elnök, aki találkozott a franciaországi zsidó szövetség /Crif/ elnökével. Roger Cukierman elmondta: a zsidó szervezeteket felháborították a merényletek, melyeket a Charlie Hebdo illetve egy kóser bolt ellen követtek el Párizsban. Összesen 16 halálos áldozat volt, a három iszlamista merénylőt lelőtték. A zsidó származású francia polgárok félnek, de a francia államfő igyekezett megnyugtatni őket. Francois Hollande elmondta: ha kell, akkor a hadsereget is bevetik, hogy garantálják a zsidó intézmények biztonságát.

Franciaországban több mint 600 ezres zsidó közösség él, ez a legnagyobb egész Európában. Tavaly rekordév volt a kivándorlás szempontjából: soha ilyen sokan nem távoztak Izraelbe! Natan Scsaranszkij, a zsidó bevándorlási ügynökség feje elmondta: több mint 50 ezren érdeklődtek Franciaországban az alija lehetőségéről tavaly. A merényletek után ez a szám minden bizonnyal növekedni fog. Az izraeli lapok közül több azt javasolja a francia zsidó közösségnek, hogy hozzon létre önvédelmi fegyveres milíciát. Ez ellenkezne a francia törvényekkel.

Párizsban egymillió embert várnak a nagy szolidaritási tüntetésre, melyen több mint 50 külföldi államférfi is részt vesz: Merkel német kancellár, Cameron brit miniszterelnök, Renzi olasz kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök- hogy csak az uniós államok vezetőiből említsünk néhányat. Jordánia királya Abdallah és felesége Rana királyné, Davatoglu török elnök képviseli a muzulmán államokat. Lavrov orosz külügyminiszter is ott lesz. A NATO főtitkára a párizsi merényletek után közölte: az ellentétek ellenére együtt kell működni Oroszországgal a nemzetközi terrorizmus ellen.


Kapcsolódó:
Ők voltak a párizsi merénylők?
Az amerikaiak figyelték a francia terroristákat - a franciák nem
Megölték a párizsi merénylőket
Márfi Gyula, veszprémi érsek: Gondolatok a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban
Fake Paris Hoax Anti Terror drill 100% Busted firing blanks
Angliában tervelték ki a lázadók invázióját Szíria ellen
A szíriai terroristáknál lelhetett menedéket a lelőtt fekete terrorista barátnője
Aszad nagyszabású atomprogramot indított?
Ami a Charlie Hebdóból kimaradt, avagy mikor rehabilitálják a Tales of the Holohoax (A holokamu meséi) alkotóit?
Mit jelent a sajtószabadság?

Szeszák Gyula: Mi lehet áthatóbb mint a düh? Az UNDOR!
Az alkony nyomorult Európája megint vizsgázik: gyáva - aljas képmutatásból.
A krokodilkönnyektől püffedt pofák tulajdonosai nagyon is jól tudják, miről van szó.
Ez a zsidó Új Világrend második provokációja a World Trade Center tornyok felrobbantása óta.
Az a provokáció a Közel - Kelet és Dél Ázsia hadszíntérré változtatásához szolgált ürügyként.Ez a második az Európa, azaz Oroszország, elleni roham előjátéka.
A tervező és bonyolító mindkét esetben a CIA. A merénylők pedig a CIA öngyilkos robotjai.
Egy dolgon csodálkozom. Ennyi hülye francia statiszta tenyészik isten napja alatt?
Fantasztikus!


Franciák Algériában


Facebook: Alias Charlie Soroshnyenko Puccsterrorista nacivezir Parizsba utazik hatalmas hevvel es konnyes szemekkel reszvetet nyilvanitani a szornyu tragedia aldozatainak !