A Globális Kilépés második lépése a családi kézben lévő élelmiszerboltok és piacok felkutatása és támogatása, amennyire csak lehetséges.

Próbáljon Magyarországon termesztett termékeket vásárolni (készpénzzel), hogy támogassa a környéken élő mezőgazdasági és piaci közösségeket. Ha a városban él, tájékozódjon arról, milyen friss termékeket termesztenek az országban.

Vevőként rendkívül fontos, hogy támogassa a gazdákat, a mezőgazdasági közösséget és a helyi termelői piacokat azáltal, hogy pénzét olyan termékekre költi, amelyek elősegítik a helyi gazdaság fellendítését. A helyben, vagy legalábbis az Ön országában vagy régiójában tenyésztett friss termékek kiválasztásával hozzájárul a gazdálkodók üzleti életben tartásához, ami elősegíti a helyi közösségek és kisvállalkozások további virágzását.

Néhányan akik ezt olvassák, azt gondolhatják…hol kezdjem ezt?

Íme néhány tipp:

– Vásároljon helyi, családi kézben lévő élelmiszerboltjaiból vagy gyümölcs- és zöldségboltjaiból. Kérdezze meg őket, hogy mely termékek származnak az országból, és vásárolja meg azokat.

– Tudja meg, mikor lesz a következő piac az Ön területén, és milyen gyakran. Próbálj meg minél többet menni, és vásárolj annyi friss terméket, hogy a következő piaci napig kitartson.

– Ha beszélgetésbe kezd az üzlet tulajdonosaival vagy a személyzettel, mondja el nekik, miért van ott, és miért tesz erőfeszítéseket, hogy ott vásároljon. Remek beszélgetésindító, és értékelni fogják.

További információk: https://globalwalkout.com/