A német lakosság az Iszlám Állam nevű terrorszervezet után az Amerikai Egyesült Államokat tartja a világbékére leselkedő legnagyobb fenyegetésnek – derült ki a Stuttgarter Zeitung beszámolójából.
A német lakosság abszolút többségének véleménye szerint leginkább az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és az Amerikai Egyesült Államok jelent fenyegetést a világbékére – áll a Stuttgarter Zeitung szerdai beszámolójában. A német lap az Institut für Demoskopie Allensbach által végzett közvélemény-kutatás eredményeit ismertetve azt írta; a németek leginkább a terrorizmustól tartanak, és közvetlen a dzsihádista fanatikusok után egy “szövetséges országot” tartanak második számú biztonsági fenyegetésnek.
Az elemzésből egyértelműen kiderült, hogy a németek saját országukra vonatkozóan a terrorizmust és nagyobb külföldi konfliktus-zónákat tartják fenyegetésnek, míg általánosságban a világbéke szempontjából az “amerikai szövetségest” egy platformra helyezik a terroristákkal. A Németországra leselkedő legnagyobb biztonsági fenyegetés a németek 74%-a szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, míg a megkérdezettek 48%-a Észak-Koreát nevezte meg egyik fő biztonsági fenyegetésként. A németek 37%-a szerint ugyanakkor az “Oroszország és Ukrajna közti konfliktus” jelent biztonsági fenyegetést Németországra. A világbékére leselkedő fenyegetések közt első helyen áll Észak-Korea, második helyen azonban az Amerikai Egyesült Államok, amely így megelőzte Iránt, Törökországot, Szíriát és Oroszországot mint biztonsági fenyegetést.
A kutatásból emellett kiderült, hogy a németek általánosságban véve nem tartanak a közvetlen katonai konfliktus lehetőségétől, de abban a lakosság többsége egyetért, hogy a Bundeswehr ma már nem lenne alkalmas egy háború megvívására; a megkérdezettek mindössze 22%-a mondta azt, hogy a német fegyveres erők meg tudnák védeni az országot egy háború esetén.
A német sajtónak nyilatkozó szakértők azzal magyarázzák az Egyesült Államokkal szembeni “bizalmatlanságot”, hogy Donald Trump külpolitikáját tartják kiszámíthatlannak a németek, ezért összességében az Egyesült Államok tevékenységét egyre inkább a világbékére leselkedő fenyegetésnek látják.

http://www.hidfo.ru/2018/02/nemet-kozvelemeny-a-terrorizmus-es-az-usa-jelent-legnagyobb-veszelyt-a-vilagbekere/