Az amerikai katonai jelenlét Szíriában komoly kihívást jelent a békefolyamat és az ország területi egységének megvédése szempontjából – áll az orosz külügyminisztérium csütörtöki közleményében.
“Az Egyesült Államok által az al-Tanf katonai létesítményük körül egyoldalúan létrehozott 55 kilométeres biztonsági zónát a Daes terroristái használják”mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki tájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy az extrémisták az amerikai ellenőrzés alatt álló területeken tudnak elrejtőzni a kormányerők elől és tudnak erőt gyűjteni az újabb rajtaütésekhez.
Az orosz külügyminisztérium szerint az amerikai katonai jelentlét komoly kihívást jelent Szíriában, ami veszélyezteti a békefolyamatot és az ország területi egységét.
Szíria külügyminisztériuma korábban számos alkalommal felszólította az Egyesült Államokat katonai erőinek kivonására Szíria területéről, de ez mindeddig nem történt meg, a legitim kormány emiatt megszállássá nyilvánította az amerikai fegyveresek jelenlétét.

http://www.hidfo.ru/2018/02/kulugyminiszterium-amerikai-tamogatassal-rejtozkodnek-a-terroristak-sziriaban/