Nyalókakirály 2014-es adóbevallását átnézve “nem keresett” rosszul tavaly. Eszerint 369 millió hrivnyát (4 milliárd 942 millió forintot) keresett a múlt évben. Ez az összeg több mint hétszerese a 2013-as adóbevallásában bevallott 51 millió hrivnyának (682 millió forintnak).
Szakértők szerint az biztos, hogy a két összeg közti jelentős különbség részben a hrivnya jelentős gyengülésére vezethető vissza. Rámutattak ugyanakkor arra, hogy csak ezzel nem magyarázható az elnök bevételének ilyen mértékű növekedése.
A Forbes amerikai gazdasági lap szerint Valcman Maradék-Ukrajna nyolcadik leggazdagabb embere, személyes vagyonát 750 millió dollárra becsüli. Merthát vannak őneki a Roshenen kívül más egyéb fialó dolgai is. Szevasztopolban(!) kikötőcskéje, a “Lenin” kovácsolóüzem, banki és autókereskedői érdekeltségei, meg egy kis médiabiznisz morzsái is Kijevben, Odesszában, Drogobucsban. Televízió, rádió, újságok-miegyebek. Na meg itt-ott akad néhány szerény, lepukkadt viskó is.
A kijevi alkotmány szerint nem lehetnének vállalkozásai, és JOGILAG nincsenek is. Strómanok viszik a boltot Valcman helyett. Ő csak a hasznot zsebeli be, no meg a Gazda által neki vetett apanázst. Az “elnökösködésért”!
A jelek szerint a Valcman famíliát nem különösebben gyötörte meg-legalábbis anyagilag-a krízis!
(Forrás: http://lifenews.ru)