A német ügyészség vádat emelt a hamburgi késes merénylő ellen, aki egy embert meggyilkolt és hat másik személyt megsebesített egy “iszlamista motivációból” elkövetett bűncselekmény során – derült ki az ügyészség hétfői közleményéből.
A közlemény szerint a 26 éves Ahmed H. gyorsan radikalizálódott, majd abból a célból támadt civilekre, hogy ezáltal “mártírrá váljon”. Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett bevándorlót öt rend béli gyilkossági kísérlet és gyilkosság elkövetésével vádolják.
Ahmed H. elfogásakor.
A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak annak kapcsán, hogy az elkövető tagja-e valamilyen terrorszervezetnek, kapcsolatban állt-e terroristákkal, vagy más személyekkel is együttműködött-e a gyilkosság kitervelésében.
A hatósági közleményből tudható, hogy Ahmed H. egy olyan menedékkérő, akinek a menedékkérelmét elutasították, és “deportálásra várt”. Mivel Ahmed H.-t a menedékkérelem elutasítása után nem szállították el azonnal az országból, és az őrizetéről sem gondoskodtak, ezért lehetősége volt arra, hogy meggyilkoljon egy ártatlan embert.
Az ügy kapcsán emellett kiderült, hogy Ahmed H.-t amiatt nem deportálták Németországból, mert nem hordott magánál semmilyen személyigazoló okmányt, és a rendszerető németek csak akkor tudnak végrehajtani egy deportálást, ha az illegális bevándorló előbb jogkövető magatartást tanúsít és igazolja magát.

http://www.hidfo.ru/2017/08/martir-akart-lenni-a-hamburgi-keses-gyilkos/