2015. augusztus 13., csütörtök

Finnek Pártja: műholddal követhető chipet kell ültetni a segélyezettekbe

Finnország “konzervatív” pártjának képviselői szerint műholdról követhető nyomkövető chipet kell ültetni mindenkibe, aki munkanélküli segélyben vagy más, segély jellegű szociális juttatásban részesül.
A “Finnek Pártja”, általában jobboldali konzervatívként besorolt politikai formáció azzal indokolja az intézkedés szükségességét, hogy a bevándorlók gyakran felveszik a segélyeket Finnországban, majd a hatóságok tudta nélkül továbbutaznak, és máshol is segélyt vesznek fel. Olyanra is volt példa, hogy egy segélyezett személy a Közel-Keletre utazott és csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, de továbbra is minden hónapban megérkezett számlájára a segély, így a segélyezést folytató állam egy terroristát részesített anyagi támogatásban.
Pasi Maenranta, a párt képviselője azt követően tette a javaslatot, hogy a finn média beszámolt újabb visszaélésekről, melynek során a segélyezettek Szíriába és Irakba távoztak, csatlakoztak a terrorszervezethez, de a segélyt továbbra is megkapták. A politikus szerint ráadásul ez semmilyen személységi jogi kérdést vagy adatvédelmi aggályt nem vet fel, mert
“akinek mobiltelefonja vagy Facebook-fiókja van, annak egyébként is valós időben nyomon tudják követni a hol tartózkodását.”
A finn képviselő szerint olyan módon kell megváltoztatni a törvényt, hogy a segélyhez folyamodók csak azt követően juthassanak hozzá a pénzhez, hogy a kormány meggyőződött arról: valóban az ország területén tartózkodnak. Maenranta szerint akinek telefonja van, annak tartózkodási helyét a Google és a Facebook valós időben nyomon követi, éppen csak az adatokat nem fogják kiadni kis országoknak, és főleg nem a segélyezettek nyomon követésére.
http://hidfo.ru/2015/08/finnek-partja-muholddal-kovetheto-chipet-kell-ultetni-a-segelyezettekbe/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése