2015. augusztus 13., csütörtök

Francia politikus: újra be kell vezetni a halálbüntetést

Franciaországban is megdőlni látszik az a dogma, amit a liberálisok európai értéknek neveznek ugyan, de alapjaiban ellenkezik az ősi európai hagyatékkal, és csak történelmi örökségünk elhagyását követően jelent meg Európában; a halálbüntetés tiltása.
Jean-Luc Schaffhauser francia EP-képviselő szerint az európai országokban vissza kell állítani a halálbüntetést, amit az egyre fokozódó terrorveszély tesz indokolttá. A politikus a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ezt ki, valamint számos más intézkedést megnevezett, amit Franciaországban be kellene vezetni a radikalizálódó sokadik generációs bevándorlók miatt:
  • a dzsihádistákkal együttműködő személyek állampolgárságának megvonása,
  • családjaik kilakoltatása és az országból kiutasítása,
  • a Közel-Keletre távozó dzsihádisták visszatérésének megakadályozása (beutazási tilalom),
  • halálbüntetés újbóli bevezetése, és a Közel-Keletről hazatérő dzsihádisták kivégzése.
A francia képviselő szerint a jelenlegi európai törvények alkalmatlanok arra, hogy azokkal a tagországok kezelni tudják a fokozódó biztonsági kockázatokat, és ha egykori bevándorlók leszármazottai külföldre távoznak és csatlakoznak az Iszlám Államhoz, ott embereket gyilkolnak, majd harci tapasztalattal, vélhetően tömeggyilkosként visszatérnek Franciaországba, az lenne a minimum, hogy a határon beutazási tilalommal szembesüljenek, annak megszegése esetén pedig ne börtönben tartsák el őket az adófizetők pénzén, hanem a gyilkosságokért halálbüntetéssel kell igazságot szolgáltatni.
Különböző becslések szerint 20-30 ezer külföldi harcos csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, közülük mintegy 1200 fő francia állampolgár, és egykor arab országokból érkező bevándorlók leszármazottja. Az Európai Unióból kikerülő dzsihádisták magas száma azt mutatja, hogy
Európa több generáció alatt sem tudta integrálni a más civilizációs hovatartozású bevándorlókat. Azok leszármazottai máig őseik civilizációs hátterének talaján állnak, és a hívó szóra hajlamosak akár fegyvert fogni is.
A képviselő szerint azért Franciaországból került ki a legtöbb dzsihádista, mert a gyarmatbirodalom idején “rosszul kezelték a helyzetet”, és nem számoltak azzal, hogy a nagyszámú betelepítés hosszú távon milyen következményekkel jár.
Franciaország 1981-ben törölte el a halálbüntetést. A képviselő szerint amennyiben Európa nem tudja nagyon gyorsan európai színvonalra emelni az afrikai országok gazdaságát, a bevándorlás nem csak tömeges marad, de még tovább fokozódik, és invázió szerű állapotokkal kell számolni. A politikus szerint Európa fel kell készüljön arra, hogy a terroristákat ki kell végezni, mert máshogy nem lesz kezelhető a most kialakulóban lévő válsághelyzet.
A bevándorlás kapcsán zajló vita mostanra teljességgel kontraproduktívnak tekinthető, amit a francia képviselő állítása is alátámaszt. A vitában részt vevő felek elbeszélnek egymás mellett; a liberálisok megpróbálnak egyenlőségjelet tenni bevándorló és bevándorló közé, hogy ezzel együttérzést váltsanak ki az európaiakból. Pedig nem lehet egy kalap alá venni az európai bevándorlókat a közel-keleti és afrikai bevándorlók többségével. Egy Angliába költöző lengyel vagy magyar harmadik generációs leszármazottja nem fog fegyvert fogni, vagy öngyilkos merényletet végrehajtani Allah nevében. Ez a veszély a más civilizációból érkező bevándorlók esetében állhat fenn, akik az európai liberalizmusban nevelkedve saját kultúrájukat már nem értik, de attól elszakadni nem tudnak.
Schaffhauser szerint az európai országok még most kell hozzáigazítsák a jogrendet a kialakult helyzethez, mielőtt a bevándorlók tömegeivel több ezer dzsihádista jut vissza Európába, és a szíriaihoz hasonló helyzet alakulhat ki európai országokban.


http://hidfo.ru/2015/08/francia-politikus-ujra-be-kell-vezetni-a-halalbuntetest/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése