2015. június 16., kedd

Oroszország új mikrohullámú ágyúja képes kisütni a repülőgépek és drónok fedélzeti elektronikáját

Oroszország bejelentette a fejlesztését egy "mikrohullámú ágyúnak", amely képes megbénítani a drónokat és a precíziós fegyverek robbanófejeit.

Oroszország új mikrohullámú ágyúját a Rostec’s United Instrument Manufacturing Corporation gyártja, és feltelepíthető a BUK légelhárító rakétarendszer vázára is.

Az orosz kormány tulajdonában levő United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC), amely a Rostec Corporation leányvállalata, bejelentette, hogy a szuper-magas frekvenciájú (SHF) fegyvert egy bemutató során fogják leleplezni az Orosz Védelmi Minisztérium ARMY-2015 Nemzetközi Katonai-Műszaki Fórumán, amely a tervek szerint keddtől péntekig tart.

A fegyver egy 360 fokos repüléstilalmi övezetet hoz létre maga körül mintegy 10 km-es körzetben, és kisüti bármilyen repülőgép, drón, és nagy pontosságú irányított rakéta elektronikáját a hatósugarán belül.

Ez a mobil mikrohullámú sugárzás komplex módon végzi a frekvencia blokkolását a fedélzeti elektronika esetében az alacsony magasságú légi célpontoknál és nagy pontosságú fegyverek robbanófejeinél.

A forrás szerint az ágyú kialakítása lehetővé teszi, hogy fel lehessen szerelni a BUK légvédelmi rakétarendszer vázára is.


"A teljesítményét és a jellegét illetően nincs versenytársa a világon... Ha feltelepítik egy speciális platformra, egy SHF 'ágyú' teljes körű védelmet tud biztosítani", tette hozzá.


Az ágyú specifikációit még nem hozták nyilvánosságra, de a forrás alapján a „tervek szerint arra is használják, hogy teszteljék a katonai országos rádió-elektronikai rendszerek ellenállását a nagy teljesítményű mikrohullámú sugárzással szemben.
Persianews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése