2015. június 17., szerda

Riasztó csend Donbasszban

pihi
Donbasszban-az előzetes harcias nyilatkozatok ellenére-meglepően csendes a táj. Politológusi és más egyéb fölkent és önjelölt szakértők ezt a minszki szócséplés újabb fordulójával, illetve a bakuban zajló Európa Játékok eseményeivel magyarázzák.
Teljes csendről azonban egyáltalán nem beszélhetünk. Donyeck “Petrovszkij” kerületét azért megdolgozta mára virradóan a valcmanista latortüzérség. Tegnap este helyi idő szerint 21 óra hét perckor a “Kujbisev” kerületben-szem és fültanúkra hivatkozó-jelentések szerint egy “Tocska-U” rakéta csapódott be. A peremkerületnek számító “Kujbisev” kerületben történ becsapódás nyomán keletkezett robbanás lökéshullámát még Donyeck központjában is érezték. A mentési munkálatok egész éjjel zajlottak. Értesüléseink szerint több tucatnyi civil halottja lehet a terrornak.
Tegnap este azért Gorlovkát is “boldogították” a maguk módján Nyalókakirály martalóctüzérei. Dzserzsinszkből.
A helyi lakosok szerint a régi jó erős szovjet falaknak köszönhető, hogy még egyáltalán állnak lakóépületek Gorlovkában. A túlélés záloga ezekben a szigorú időkben a “háromszintes” garázsváros. (Földszint + kétszintes pincék.)
Peszkiben fel-fel lángol a helyi háború. Egyórányi szünet-tíz perc vagdalkozás!
Mára virradóan hajnalban ért véget egy közel tízórás csata Krasznogorovka és Sztaromihajlovka között.
Volnovahában a Kijev által bérelt megszállók tegnap este nekifogtak a város valamennyi egészségügyi intézményének a kiürítéséhez, és birtokba vételéhez.
Sirokinoban és környékén is zajlik az élet a “normális módon”! Minszk vagy Európa Játékok nem zavarják a sirokinoi “vigadalmat”!
lőve
A kapott jelentésekből viszont kiderül, hogy a frontvonalakon vagy annak közelében élő civilek rettegéssel hallgatják a csendet. Álmoskönyveik szerint ez semmi jót nem jelent számukra.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/17/riaszto-csend-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése