2016. február 22., hétfő

Donbassz

dt
A kijevi hétvégi fölfordulás cseppet sem hatott zavarólag a junta Donbassz-környéki ténykedésére.
ki
Tegnap reggel az LNR területén fekvő Pervomajszkot 152 milliméteres tarackokkal bombázta Valcman latortüzérsége. Az ostrom közel három órán keresztül tartott. Ennek köszönhetően pillanatnyilag Pervomajszk “orrhosszal” vezet Gorlovka előtt a “Donbassz Stálingrádja” címért zajló versenyfutásban. Pedighát Gorlovka is, meg a szomszédos Zajcevo is kaptak latorgránátot a hétvégén szép számmal.
tre
Donyecktől északra-Jaszinovataja környékén-tegnap este tankcsata bontakozott ki.
Avgyejevka felől a kijevi junta bűnbandája megpróbálta áttörni a pufferzónát északkeleti irányba. A DNR egységei kezdetben csak kézi páncéltörő fegyverekkel tartották a frontot, ám később tankokat is be kellett hogy vessenek. Ezt követően két hoholtank gyors leolvadása láttán lelohadt a valcmanisták harci kedve, és megfutamodtak.
Marjinyka közelében egy martalócfedezékben kézigránáttal “szórakoztak a fijúg”! A dolog vége az lett, hogy a nagy fájdalmas ordítozásra a népköztársaságiak mentek oda, és szállították kórházba a négy sebesültet. A gyomormosást mellőzték náluk a sürgősségin.
Hajnali három órakor a donyecki retér folyamatos ostroma erősödött fel. Ekkor már a valcmanista martalócok a város “Volvo-Center” negyedét aknavetőzték. Nem maradhatott ki a “jóból” Szpartak sem.
Sztaromihajlovkát is éjjel kettőkor kezdték ágyúzni és aknavetőzni.
Telmanovo ostroma “CSAK” folytatódott/folytatódik.K


http://www.balrad.com/2016/02/22/donbassz-125/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése